''Mladi za Nikolinu Ranđelović''

Izvor: Niški portal | 16-Feb-2018 | 21:53

Kancelarija za mlade, u saradnji sa niškim Simfonijskim orkestrom, organizuje humanitarni koncert za Nikolinu Ranđelović, devojčicu kojoj su potrebna sredstva za lečenje u inostranstvu. Sva sredstva od prodaje karata biće prosleđena za njeno lečenje.

Koncert se održava u petak, 23. februara od 19 sati u Velikoj sali Niškog Simfonijskog orkestra, a minimalna cena karte je 200 dinara.

''Minimalna cena karte je 200 dinara, a oni koji imaju više mogu dati i više. Na ulazu će stojati i kutija za dobrovoljni prilog, tako da ko god može bilo bi lepo da ubaci novac za lečenje ove devojke. Što se tiče karata, karte će se prodavati na sam dan koncerta ispred ulaza, ali građani ih mogu kupiti i u banci dobročinstva, kod Marine Adamović. Par dana pred koncert biće i naši štandovi na lokacijama u centru grada'', kažu organizatori.

Maloj Nišlijki, Nikolini Ranđelović (2) potrebna je pomoć za lečenje u iznosu od oko 300.000 evra.

''Mi kao Kancelarija za mlade kroz Savet za humanitarne aktivnosti i Savet za socijalna pitanja se trudimo da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna. Putem ovog humanitarnog koncerta prikupljamo sredstva za lečenje male Nikoline. Očekuje se da nastupe mladi muzičari, dečiji horovi, a imaćemo i predstavu iznenađenja'', poručili su organizatori.

Podsećanja radi, Nikolina boluje od jednog od najtežih malignih oboljenja kod dece, potpuno iznenada i bez ikakvih zdravstvenih problema dijagnostifikovan joj je neuroblastom. Bezbrižnom detinjstvu dvogodišnje Nikoline na put je stao veliki zdravstveni problem. Kako kaže njena rođaka, nikakvih pokazatelja nije bilo jer se simptomi kod ovog oblika oboljenja ne razaznaju, jednostavno, Nikolina je prestala da jede što je bio prvi znak da nešto nije u redu. Roditelji su tada brzo reagovali, a prvi rezultati govorili su da se radi o težem obliku upale. Ipak, par dana kasnije ustanovljena je dijagnoza kakvu niko nije očekivao.

Do sada je organizovano mnogo humanitarnih događaja, ali za lečenje male Nikoline još uvek nije prikupljeno dovoljno sredstava. Organizatori pozivaju sve Nišlije i one koji budu u Nišu, da dođu i priključe se koncertu.

Podsećamo da Nikolini možete pomoći putem fondacije ''Budi human'' upisom 431 i slanjem SMS-a na 3030, zatim uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski: 160-492871-34

Devizni: 00-540-0002490.5

IBAN broj: RS35160005400002490572

Komentari
0
Pošalji komentar
I7a CzS
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: