NKC: Kafići u Tvrđavi na vreme obavešteni o puštanju muzike tokom IHS

Izvor: Niški portal | 06-Jul-2018 | 21:30

Na otvaranju Internacionalnih horskih svečanosti oko 22.30 iz, kako kažu iz Niškog kulturnog centra, potpuno neobjašnjivih razloga, jedan od kafića u Tvrđavi zabunom je pustio muziku u terminu za koji je važila zabrana Komunalne inspekcije GO Crveni krst. Energičnom reakcijom organizatora manifestacije, Niškog kulturnog centra, Komunalne inspekcije GO Crveni krst i Komunalne policije Grada Niša zaustavljeno je glasno emitovanje muzike u kafiću i sprečeno ometanje programskih aktivnosti na Letnjoj pozornici, a prekršioci naloga Komunalne inspekcije GO Crveni krst suočiće se sa odgovarajućim prijavama nadležnih organa.

Foto: facebook.com/niskikulturnicentar

''Obaveštavamo javnost da je Niški kulturni centar, kao organizator javne gradske manifestacije 27. Internacionalnih horskih svečanosti u Nišu, na vreme poslao dopise svim nadležnim službama (između ostalog i Komunalnoj inspekciji GO Crveni krst) o tome da se program manifestacije na Letnjoj pozornici u Tvrđavi svake večeri, od 5. do 8. jula, odvija počev od 20.30, pa najkasnije do ponoći. U tom smislu je Komunalna inspekcija GO Crveni krst reagovala u skladu sa našim dopisom i blagovremeno izvestila kafiće u niškoj Tvrđavi da muziku mogu da puštaju tek od ponoći, kako ne bi ugrozili odvijanje glavnog programa 27. IHS'', saopštili su iz NKC-a.

Iz NKC-a takođe napominju i da su ponovo upozorili kafiće o terminu održavanja IHS i da će istim takvim energičnim reakcijama sprečiti bilo kakvo slično remećenje programa, dok će se, kako kažu, eventualni prekršioci suočiti sa veoma ozbiljnim prijavama i kaznama.

Komentari
0
Pošalji komentar
ciQ HXa
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: