Na pomolu još jedna nova i verovtno najveća izborna afera u Nišu

Izvor: N.P. | 28-Apr-2016 | 08:26

Ruska stranka sa sedištem u Nišu tužbom Upravnom sudu Srbije dokazala da joj pripada status stranke nacionalnih manjina i po zakonu dobiće odbornička mesta ne samo u Skupštini grada Niša, gde joj je to pravo priznato pre glasanja i gde je već dobila jednog odbornika, već i u svim niškim gradskim opštinama na kojim je učestvovala na lokalnim izborima.

Odmah pošto joj je Upravni sud Srbije noćas priznao status stranke nacionalne manjine, Ruska stranka podnela je novu tužbu ovom sudu zbog toga što je drastično oštećena u niškoj Gradskoj opštini Medijana – pogrešno je na štampanim listama i glasačkim listićima bilo napisano njeno ime...

Ukoliko Upravni sud prihvati i ovu drugu tužbu i reši je u korist Ruske stranke i u slučaju da do subote 30.aprila, dokle je zakonski rok, rukovodstvo ove stranke ne povuče tužbu, moguće je da se na svim biračkim mestima u Gradskoj opštini Medijana izbori ponište i ponovo organizuju!?!

foto:patak.co.rs

Prošle noći izborna lista Ruska stranke – dr Miroslav Milosavljević sa sedištem u Nišu saopštila da je Upravni sud Srbije prihvatio tužbu stranke kojom je traženo da joj se prizna status stranke nacionalne manjine na svim nivoima na kojim je učestvovala na izborima. Kako je izjavio dr Miroslav Milosavljević status stranke nacionalne manjine priznat je već ranije, pre izbora na gradskom nivou, gde joj je posle zvaničnog objavljivanja rezultata pripalo jedno odborničko mesto. Međutim, u izbornim komisijama niških gradskih opštine status stranke nacionalne manjineto nije priznat, zbog čega će posle najnovije odluke Upravnog suda to morati da učine u gradskim opštinama Medijana, Palilula, Pantelej i Crveni Krst u Nišu, jer se saznaje da Ruska stranka nije učestvovala na lokalnim izborima u opštini Niška Banja.

A to će, bez ikakvih sumnji značajno izmeniti konačne izborne rezultate i broj odbornika ostalih stranaka u njima.
Upravnom sudu Srbije Ruska stranke, rekao je dr Miroslav Milosavljević, u međuvremenu podnela je još jednu tužbu:
-Našoj stranci učinjena je neprocenjiva i velika šteta jer je na štampanim izbornim listama i glasačkim listićima za Gradsku opštinu Medijana pod rednim brojem „11“ stajalo samo „Ruska stranka“, a zvanično je trebalo onako kako je prijavljena za izbore „Ruska stranka – dr Miroslav Milosavljević“. Drstično smo oštećeni i zato smo podneli tužbu zbog čega će, ukoliko i ova tužba bude rešena u našu korist, po zakonu morati, što smo i tražili, da se ponište izbori na celoj teritoriji ove niške gradske opštine, rekao je dr Milosavljević.

Ukoliko se tužba Ruske stranke – dr Miroslav Milosavljević prihvati i ponište izbori u opštini Medijana, najvećoj po teritoriji i broju stanovnika u samom Nišu, na izbore će ponovo nekoliko desetina hiljada građana sa pravom glasa.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
zHj ily
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: