Načelnica Nišavskog okruga sa inspektorima obišla radove na adaptaciji stare zgrade Hirurgije KC Niš

Izvor: Niški portal | 11-Oct-2018 | 13:07


Načelnica Nišavskog upravnog okruga, Dragana Sotirovski, zajedno sa delegacijom zdravstvnih i sanitarnih inspektora, obišla je danas radove na adaptaciji i rekonstrukciji stare zgrade hirurških klinika, koji bi, prema rečima generalnog direktora Kliničkog centra Niš, prof. dr Zorana Radovanovića i rukovodstva niškog Kliničkog centra, uskoro trebalo da budu završeni u potpunosti. 

Kako je najavljeno, nakon toga će, u tom novom- starom prostoru, biti preseljene sve hirurške i internističke ambulante, pojedine klinike, ali će biti formirane i dnevne bolnice, a sve u cilju što kvalitetnijeg pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.

 

 


Kako je ranijom analizom, od strane menadžmenta ove zdravstvene ustanove, ka kojoj gravitira preko dva i po miliona stanovnika utvrđeno, da se i pored svih napora zaposlenih, a zbog velike frekvencije pacijenata, u ranim jutarnjim satima u čekaonicama ispred ambulanti stvaraju gužve, odlučeno je da po preseljenju hirurških klinika u novu zgradu, taj prostor bude iskorišćen upravo kako bi se proširili kapaciteti i poboljšao komfor za pacijente.


Zahvaljujući podršci Ministarstva zdravlja i resornog ministra, Ministarstvu pravde- Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, ali i velikom zalaganju predsednika Upravnog i Nadzornog odbora i svih nas, uspeli smo da pronađemo potrebna sredstva i pomoć za adaptaciju ovog prostora posle više decenija, te će nadalje pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima, koji su nam na prvom mestu, biti mnogo brže, kvalitetnije i komfornije, kao i rad zaposlenih koji ovim dobijaju više prostora i bolje uslove, naveo je prof. dr Zoran Radovanović, prvi čovek niškog Kliničkog centra.

Uskoro se bliži kraj radova, a već imamo plan preseljenja tako da će to brzo ići, a zahvalan sam gđi Dragani Sotirovskoj, načelnici Nišavskog upravnog okruga i nadležnim inspektorima, koji su danas ovde, kako bi se upoznali na terenu sa našim planovima za unapređenje rada, ali i proverili da li su ove najavljene izmene u skladu sa zdravstvenim i sanitarnim propisima, dodao je prof.dr Radovanović.


Kako je planirano, na mestu starog Urgentnog centra i pojedinih hirurških klinika, u suterenu zgrade biće smeštene sve specijalističke ambulante hirurških grana, a u prostoru visokog prizemlja zgrade, ambulante internistčkih grana, te će prednost svakako biti u tome i da je sve to povezano za starim radiološkim centrom, tako da će pacijentima, kako kažu u KC Niš, bukvalno biti dostupno sve na jednom mestu, bez šetanja od zgrade do zgrade, kao u ranijem periodu.

 


Iz starog prostora, u ovaj novi adaptirani, kako je predviđeno, biće premeštene i Klinika za očne bolesti i Klinika za bolesti uha, grla i nosa, gde će pacijentima na raspolaganju biti mnogo veći, renovirani prostor, a lekarima i medicinskom osoblju prostranije i opremljenije sale, sa zanovljenom aparaturom i instrumentima, ističe generalni direktor Kliničkog centra i naglašava da će novina, koja je od velike važnosti biti i formiranje dnevnih bolnica Klinike za hematologiju, endokrinologiju, gastroenterologiju i neurologiju na trećem spratu.


Kako je niški Klinički centar, kao tercijarna zdrasvtvena ustanova, jedina u regionu, od izuzetne važnosti i za Nišavski upravni okrug, staru zgradu hirurgije, obišla je i prva žena Okruga, Dragana Sotirovski, sa šefovima i inspektorima zdravstvene i sanitarne inspekcije.


Ovo je prava saradnja i mi smo svi tu kako bi dali sugestije pre nego što se radovi završe, zapravo smo tu da bi praksu i propise uskladili na jednom mestu, tako da su i naši inspektori sve videli i na radnom sastanku će dati svoje predloge, a svakako želim da istaknem veliki značaj svega ovoga za pacijente koji gravitiraju ka niškom Kliničkom centru, koji će moći da na jednom mestu završe posao zbog koga su došli, istakla je načelnica Nišavskog upravnog okruga, Dragana Sotirovski.

 

 

I čelni ljudi zdravstvene i sanitarne inspekcije bili su zadovoljni planovima koje je izložila Uprava KC Niš.


Ovo je samo nastavak naše dugogodišnje dobre saradnje i na moje zadovoljstvo mogu da kažem da je ovo prava stvar za pacijente, a mi ćemo dati svoje sugestije koje i ako ih budemo imali, pogotovo kada je reč o organizacionim stvarima vezanim za osoblje i rad u novom prostoru, naveo je dr Goran Stamenković, šef odseka zdravstvene inspekcije.


Na osnovu onoga što smo danas videli i čuli zadovoljni smo u potpunosti, nadalje nam ostaje da osmotrimo situaciju koja se tiče eventualnih ukrštanja puteva, sanitrnih uslova i slično, a znam da to neće biti problem jer naša saradnja traje godinama, kaže Radica Nikolić, šef odseka sanitarne inspekcije Nišavskog okruga.


Po preseljenju Klinike za očne bolesti i Klinike za bolesti uha, grla i nosa, u KC Niš najavljuju i preseljenje Klinike za onkologiju, koja je ostala u Knez selu, tako da će, kako je rečeno i to poboljšati uslove za pacijente Centra.


 

Komentari
0
Pošalji komentar
nyM B1J
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: