Najbolji statistički rezultati od početka godine za Aerodrom Niš

Izvor: Niški portal/flyfromnis | 05-Jun-2019 | 07:51

Niški Aerodrom "Konstatin Veliki" zabeležio je najbolji mesečni rezultat od početka ove godine, kako u putničkom tako i u kargo saobraćaju, i pored loših rezultata koji su ga pratili prethodnih meseci. 

Prema najnovijim statističkim podacima objavljenim na sajtu Aerodroma, u maju ove godine ostvaren je rezultat od preko 30 hiljada putnika što predstavlja rast broja putnika u odnosu na isti mesec u prethodnoj godini. Tačno 31.026 putnika letelo je tokom maja sa Aerodroma "Konstatin Veliki" što predstavlja rast broja putnika u odnosu na isti mesec prošle godine od 4%.

Ovako jak rezultat ostvaren je i pored smanjenog broja linija, imajući u vidu da je ukinut let do Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze odnosno ukinute pa ponovo uvedene linije do Malmea od 17.aprila.

Sa druge strane, kargo saobraćaj na niškom aerodromu zabeležio rast od neverovatnih 2156% odnosno 217 tona prevezene robe u odnosu na isti mesec prošle godine. 

Za period od prvih 5 meseci ove godine broj putnika i broj prevezene kargo robe u odnosnu na isti period 2018.godine i dalje u padu i trenutno iznosi 6,4%. 

Aerodrom Niš u putničkom saobraćaju očekuju značajno bolji rezultati u narednom periodu i to već od 15.jula kada Air Serbia krene sa uvođenjem 12 novih destinacija. Prema ranijim rukovodstva Aerodroma Niš, broj putnika mogao bi na kraju godine da bude i do 400 hiljada putnika. 

Podsetimo da rekordni mesec koji je zabeležen avgusta 2017.godine, kada letelo 32.255 putnika, i dalje vodeći po pitanju istoriskih rezultata Aerodroma Niš, ali da svakako uvođenjem novih linija taj rezultat ubrzo prestići.

Komentari
0
Pošalji komentar
bzs Nax
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: