Najopasniji gradovi u Evropi

Izvor: http://rs.n1info.com/ | 24-Dec-2016 | 17:32

Portal "Biznis insajder" objavlo je listu 12 najopasnijih gradova u Evropi. Prvi na listi najopasnijih gradova je Kijev, a Beograd je samo malo manje opasan i našao se na drugom mestu.

1. Kijev, Ukrajina - Glavni grad se nalazi 189. mestu zbog sukoba s Rusijom. Ovaj grad obiluje kriminalom, vandalizmom i nasilnim protestima u kojima je ubijeno i povređeno na stotine ljudi.

2. Beograd, Srbija - Iako je kriminal nizak u ovom gradu, on se nalazi na 131. mestu zbog indeksa koji šire obuhvata korupciju, podmićivanje, krađe i vandalizam.

3. Atina, Grčka - Nove mere štednje dovele su do velike nezaposlenosti i siromaštva, pa je tako grad stigao do 124. mesta

4. Sofija, Bugarska - Kao najsiromašnija članica Evropske unije, stalno se suočava s protestima zbog mera koje Vlada donosi. Zbog visokog nivoa socijalnih nemira Sofija se nalazi na 118. mestu.

5. Budimpešta, Mađarska - Naglo su pali na 93. mesto nakon što su ih zadesili socijalni nemiri zbog priliva migranata. Haos na železničkoj stanici, ali i na ulicama grada je česta pojava, kao i veliki broj protesta.

6. Madrid, Španija - Grad se nalazi na 84. mestu Mejserove liste, jer je usled novih mera koje sprovodi Vlada porastao broj nezaposlenih i siromašnih, a najviše ih ima među mladima.

7. Rim, Italija - Stigli na 82. mesto nakon što je pojačan nivo bezbednosti zbog mogućih terorističkih napada, poput onog u Parizu.

8. Riga, Letonija - Pored toga što su rasprostranjeni protesti zbog priliva migranata, nalaze se na 82. mestu zbog indeksa koji meri nivo organizovanog kriminala i prostitucije.

9. Zagreb, Hrvatska - Poput komšija u regionu i Istočnoj Evropi, imaju problem s korupcijom koja ih vuče na 79. mesto.

10. Bukurešt, Rumunija - Nasilje i organizovani kriminal nisu toliko izraženi, ali zbog sitnih krađa i raširene korupcije grad stiže polako do 79. mesta.

11. London, Velika Britanija - Neki su bili iznenađeni što se London našao na 72. mestu, ali ako uzmemo u obzir mogućnost terorističkih napada i indikatore za socijalne nemire, njihovo mesto je zasluženo.

12. Pariz, Francuska - Na 71. mestu prestonica Francuske je zbog serije terorističkih napada, a poslednji u novembru je bio najbrutalniji. Tad je u dvorani Bataklan, ali na ulicama i u restoranima, ubijeno 130 ljudi.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Komentari
0
Pošalji komentar
e6G cbO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: