Napad na lekare i medicinsko osoblje biće krivično delo

Izvor: Niški portal | 31-Oct-2019 | 08:04

Apsolutno je nedopustivo da u 21. veku naši medicinski radnici doživljavaju napade vandala i neodgovornih pojedinaca i potrebno je da se po hitnom postupku izmeni Zakon kako bi svaki napad na medicinske radnike odmah podlegao krivičnoj prijavi, zaključak je sa sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zdravstvenim radnicima koji su nedavno bili napadnuti.

Ministar je razgovarao sa zdravstvenim radnicama Ivanom Stojković i Biljanom Tonić iz Kliničkog centra Niš, Marianom Vignjević iz Kliničkog centra Vojvodine i Anom Mladenović iz Doma zdravlja Svilajnac, koje su nedavno bili mete napada na svojim radnim mestima, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

 -Moramo biti svesni da svaki ovakav napad na lekare i medicinske radnike koji predano i savesno obavljaju svoj posao, nanosi veliku štetu čitavom zdravstvenom sistemu, odnosno svima nama. Stoga je neophodno da kao društvo reagujemo, uvek adekvatno osudimo ovakve incidente i stanemo u zaštitu zdravstvenih radnika, rekao je Lončar na sastanku.

Podestimo, Niški portal je pre par dana pisao da je medicinski tehničar Ivan Stojković zaposlen u niškom Kliničkom centru , u četvrtak, oko 13 časova, napadnut na radnom mestu. 

Obezbeđenje je uspelo da smiri i zaustavi napadača koji je u razjarenosti nasrnuo i na doktora Tomislava Stanojevića. Policijska ekipa nekoliko minuta kasnije privela je pomahnitalog čoveka. Pacijent - njegova majka - odmah je pregledan, a prema rečima lekara, u čekaonicama toga dana nije bilo gužve.

Prema rečima direktora KC Niš Zorana Radovanovića, ovo je 11. incident od početka godine.

Komentari
0
Pošalji komentar
LyJ STm
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: