Naš glumac iz "Igre prestola" postideo mnoge: Ja sam Srbin, rođaci i baka su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Uskrs i Ramazan, Božić i Bajram

Izvor: facebook | 11-May-2019 | 01:59
Naš glumac iz “Igre prestola” statusom POSTIDEO MNOGE: “Ja sam Srbin, rođaci i baka su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Uskrs i Ramazan, Božić i Bajram”
 
U jeku jako nabojenih emocija oko nacionalizma i šovinizma koji je prisutan poslednjih nekoliko meseci u sve većem broju, jedan od glumaca iz mega popularne serije Igra prestola, poreklom iz Prijepolja, rešio je da doslovno zapuši usta svima onima koji mere ljude po nacionalnosti.
Ammar Mešić, glumac iz Prijepolja koji živi i radi u Beogradu, ovdašnjoj javnosti je postao poznat kao jednini Srbin koji je igrao u trenutno najpoznatijoj seriji na svetu, Igri prestola.
 
 
 
Status sa društvene mreže facebook vam prenosimo u celosti:
 
Ammar Mešić
 
"Izašao je jutros još jedan tekst o meni u Igri prestola, naslov: “Srbin u Igri prestola” I otvorim komentare. 
Najčešći su: kako Ammar pa Srbin? Mržnja, u nekim komentarima otvorena, u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovitost. 
To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo Prepolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na “Beogradski pašaluk” a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli, niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, one koji su od njih po bilo čemu različiti.
Ja sam Srbin, iz Prijepolja koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Božić i Bajram, Uskrs i Ramazan. Pa pobogu kako to da živimo normalno? Ne delimo ljude, ne pristajemo na to da nas dele. Razdvajamo ljude od neljudi, razlikujemo dobro od lošeg. Ne pljujemo po ulici, ne potkradamo komšije, ne kunemo, ne varamo, ne delimo, ne mrzimo. Plaćamo porez, pevamo himnu, borimo se da naša Srbija bude bolja, uređenija, lepša. I lepo nam je tako, sigurno lepše nego onima koji se bude i ležu sa mržnjom. Lepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili veri. 
Svima koji slave, srećan Đurđevdan i Ramazan Šerif Mubarek Olsun."
Komentari
0
Pošalji komentar
p42 M3G
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: