Nedimović: Nedostaju inspektori, biće zapošljavanja i u Nišavskom okrugu

Izvor: Niški portal | 21-Mar-2018 | 20:12

Nedostatak inspektora u Nišavskom okrugu problem je o kome se godinama priča. Odlaskom pojedinih inspektora u penziju sa jedne strane, a zabranom zapošljavanja sa druge, Niš je na putu da ostane bez ljudi koji treba da kontrolišu kvalitet alkoholnih pića, a sličan problem je moguć i kada se radi o vodoprivredoj inspekciji. Poznato je već da u Nišu godinama nema nadležnog za kontrolu hrane. Ipak, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je na sastanku koji je održan u Nišavskom upravnom okrugu, da će zapošljavanja novih inspektora ipak biti ove godine.

Kako je ministar rekao, ka Vladi Srbije otišla je inicijativa za zapošljavanje inspektora.

''Potrebno nam je da u 2018. godini zaposlimo barem 100 mladih inspektora u Srbiji. O tome koliko njih će biti zaposleno u Nišavskom okrugu, razgovaraću sa načelnicom okruga'', rekao je Nedimović.

Na zajedničkom sastanku ministra i načelnice sa predstavnicima lokalnih samouprava, gradskih opština, poljoprivrednih udruženja i zadruga, bilo je reči i o planovima kada se radi o uređenju rečnih korita, a istaknuti su prioriteti.

''Srbija će u 2018. godini akcenat staviti na uređenje korita Južne Morave i Toplice, kako bi se sprečilo izlivanje ovih reka tokom velikih kiša i plavljenje duž njihovih tokova'', istakao je ministar.

Nedimović je dodao da je 2014. bila godina od koje je moglo mnogo da se nauči, te i da se posle nje krenulo sa konkretnijim koracima ka rešavanju pojedinih pitanja.

Na sastanku se govorilo i o subvencijama za poljoprivrednike i raznim drugim vrstama pomoći. Ministar je najavio i da uskoro treba da bude otvoren poziv poljoprivrednicima koji se bave preradom da konkurišu za sredstva iz IPARD fonda.

Komentari
0
Pošalji komentar
Ujw Xk2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: