Niš 16. juna domaćin takmičenja ''Srbija u ritmu Evrope''

Izvor: Niški portal | 17-May-2018 | 16:02

Zahvaljujući mladim talentima, osnovcima i srednjoškolcima iz Niša koji su pobedili prošle godine na takmičenju ''Srbija u ritmu Evrope'', naš grad će 16. juna ugostiti decu iz 22 grada Srbije. Za sada, pripreme teku po planu.

U Nišu će se održati najveće nacionalno dečije muzičko takmičenje ''Srbija u ritmu Evrope''. Ovaj događaj u naš grad su dovele mlade Nišlije, pobednici prošlogodišnjeg takmičenja koje je održano u Somboru. Deca iz Niša su tada predstavljala Tursku, pa samim tim pevala na turskom jeziku.

O predstojećem muzičkom spektaklu čiji je Niš domaćin, bilo je reči  u gradskoj kući, a promociji takmičenja prisustvovali su ambasadori i predstavnici ambasada u Srbiji, kao i predstavnici opština i gradova naše zemlje. Među gostima grada bili su ambasador Švedske, Kipra, Portugala, Slovačke, Belgije, Hrvatske i Danske.

Kako je na promociji rečeno, ove godine u okviru takmičenja će biti predstavljene još dve zemlje, a to su Izrael i Australija. Cela Srbija moći će da glasa za favorite putem SMS-a, a broj će biti otvoren od 1. juna, najavili su organizatori, a glasaće i žiri gradova koji učestvuju. Podsećanja radi, takmičenje Srbija u ritmu Evrope se organizuje u našoj zemlji od 2008. godine, a cilj je podsticanje, prepoznavanje i razvijanje mladih talenata.

Inače, gosti Niša su zajedno sa čelnicima grada, posle promocije u gradskoj kući, krenuli u šetnju kako bi, pre svega, bolje upoznali istoriju grada.

Komentari
0
Pošalji komentar
GBO 1mB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: