Niš domaćin folklornim delegacijama iz jugoistočne Evrope

Izvor: Niški portal | 13-May-2018 | 12:28

Do ponedeljka 14. maja u Nišu borave folklorne delegacije 16 zemalja jugoistočne Evrope. One u našem gradu prisustvuju sastanku Internacionalnog saveta festivala folklora i folklorne umetnosti.

Tim povodom u Gradskoj kući priređen je prijem za učesnike. Njih je pozdravila članica Gradskog veća, resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovski koja im je poželela uspešan rad i lep boravak. Ona je naglasila da je veoma srećna što se ovakav skup, koji se prvi put organizuje u Srbiji, dešava baš u Nišu i da je ovo prilika da sve goste upoznamo sa našom kulturom i  istorijom i stvorimo lepšu sliku o Srbiji i Nišu.

Sastanak organizuje Nacionalna sekcija CIOFF Srbija u saradnji sa Studentskim kulurnim centrom Niš i tim povodom je u subotu u Narodnom pozorištu organizovan veliki koncert šest folklornih ansambala Srbije, koji su prezentovali identitet naše zemlje.

Foto: SKC

U Nišu boravi više od 50 delegata iz Portugala, Španije, Italije, Francuske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švajcarske, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra, Azerbejdžana, Severnog Kipra i Srbije, a oni ovde raugovaraju o festivalima folklora koje ova organizacija organizuje širom Evrope. Takođe, oni će upoznati i srpsku tradiciju.

Ovaj sastanak doprineće i Međunarodnom studentskom festivalu folklora koji se u drugoj polovini jula održava u Nišu, jer će naš grad, kao domaćin, imati priliku da pokaže sve svoje kulturne i turističke kapacitete.

Komentari
0
Pošalji komentar
CLS 7jU
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: