Niš stan poskupljuje usluge za 5%

Izvor: Niški portal | 21-Apr-2017 | 18:33

Gradsko veće Niša donelo je odluku da verifikuje odluku Nadzornog odbora Nišstana, da se poveća cena usluga za pet posto.

    

“Od 2013. godine javno preduzeće nije povećavalo cene svojih usluga . Do tada je svake godine bilo po neko povećanje. Kalkulacija cena koja je urađena 2012. godine pokazala je da nema opravdanja revidiranje cena svake godine. Poslednje četiri godine nismo menjali cene iako smo u planu poslovanja za svaku predhodnu godinu imali to predviđeno.  Za ovu godinu u programu poslovanja, Nadzorni odbor je doneo odluku da se poveća cena naših usluga za pet posto. Naravno, dobili smo saglasnost Skupštine grada prilikom usvajanja tog programa poslovanja ”, objasnio je direktor preduzeća Nišstan Nenad Hafner.

Na jednom prosečnom stanu, od 50 kvadrata, dosadašnja cena održavanja je bila 323,5 dinara, a nova cena je 340 dinara. To je povećanje cene od 16,5 dinara, pet posto, kako je i predviđeno.

Javno preduzeće „Nišstan“,  bavi se održavanjem zgrada i pružanjem stambenih usluga u Nišu. I  pored mnogih privatnih agencija koje rade slične poslove, ova firma stara se o  preko 75 odsto objekata kolektivnog stanovanja, što je oko 1388 stambenih zgrada.  Zaposleni u ovom preduzeću, osim tekućeg održavanja, rade i na održavaju  kanalizacione mreže, elektro instalacija, liftova i hidrofora,  u zgradama gde ih ima. Godišnje obave oko 700 do 1000 intervencija na održavanju zgrada.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
fIH u40
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: