Nišavski upravni okrug četvrti put otvorio vrata za građane

Izvor: Niški portal | 30-May-2018 | 19:10

Četvrti put Nišavski upravni okrug otvorio je svoja vrata za građane, koji su o svojim problemima ili idejama mogli da razgovaraju sa načelnicom Draganom Sotirovski. Problemi koje su građani istakli su i ovoga puta bili različiti.

Slika iz arhive

Većina građana na razgovor sa načelnicom došla je sa problemima koji ih muče duže vreme. Tako je, na primer, Slađan Milovanović, predsednik Saveza slepih i slabovidih iz Aleksinca, zatražio pomoć koja bi dobro došla upravo slepim i slabovidim licima, naročito onima koji su stariji.

''Imamo dosta starijih slepih i slabovidih osoba koji sami žive i ne mogu redovno da idu kod lekara i završavaju slične poslove. Jedan automobil ili kombi za uptavo te potrebe bi im itekako značio'', rekao je Milovanović.

Zanimljiva je činjenica da sve manji broj građana traži pomoć oko zaposlenja. Građani se neretko žale i na probleme sa glasnom muzikom koja se čuje iz ugostiteljskih objekata koji se nalaze u njihovoj blizini. Načelnica je istakla da rešenja za to ima, te bi naš grad uskoro trebalo da dobije akustične zone, kakve već imaju neki gradovi u Srbiji.

Ona je rekla i da je do sada zahvaljujući prijemima građana, trećina problema rešena. Na rešavanju nekih se još uvek radi, dok trećina nije rešena jer okrug ne može da pomogne, već su građani upućeni na drugu adresu.

Za ova četiri prijema građana, koliko je bilo od kada je Sotirovski načelnica, kroz njen kabinet je prošlo oko 300 građana sa različitim problemima.

Komentari
0
Pošalji komentar
ZZv ymK
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: