Niška slikarka izlaže radove iz ciklusa „Iluminacija”

Izvor: Niški portal | 03-Apr-2019 | 23:38
 
Radovi iz ciklusa „Iluminacija” slikarke Milice Kostić biće izloženi u „Dnevnoj sobi” od nedelje 7. aprila do 14. aprila. Posetioci izložbe će imati priliku da se susretnu sa slikama koje odišu slobodom stvaralaštva, a nastale su kao rezultat transcendentalne introspekcije. Milica zapravo pokazuje da u umetnosti ne postoji nešto što je nemoguće a upravo u tom segmentu živi bezgranično izvorište mogućnosti.
 
 
Novi ciklus "Iluminacija" prikazuje privlačnu i podsticajnu imaginaciju, unutrašnji svet, uvid i prosvetljenje. Iako se u mnogome razlikuje od prethodnih ciklusa, jer su forme apstrahovane a kolorit sveden, ipak je ostao veran postupku višeslojnog nanošenja boja i impasto tehnici.
 
„Pisati o vizuelnoj filozofiji Milice Kostić je nepresušni izvor koji oblikuje trohipostazu: egzistentnost, metafizičnost i transcendentalnost."
 
Milica Kostić se slikarstvom bavi od 1999. godine. Član je udruženja umetnika Car Konstantin i aktivno izlaže svoje radove na kolektivnim izložbama Udruženja. Učestvovala je na dve kolektivne izložbe u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju i dve u Galeriji Niškog kulturnog centra. U julu 2018. imala je samostalnu izložbu u kafe galeriji „Paris Art“ pod nazivom „Blizanačke duše”. U okviru Resurs centra Niš čije aktivnosti su realizovali UG Mladi ambasadori, a finansirao Grad Niš, u decembru 2018. i januaru 2019. radila je na oslikavanju dva murala u Domu „Duško Radović” i Centru „Mara” u Nišu.
 
 
Kako umetnica navodi, sa radovima iy novog ciklusa potrebno je suočiti se izbliza i osetiti vibriranje višeslojnih struktura koje provociraju ispod završnog sloja boja. Asocijativnost i prepoznavanje motiva na individualnom nivou često vodi do raznih reinterpretacija svake slike iz ovog ciklusa ali pravi izvor inspiracije ostaje sakriven duboko u stvaraocu.
 
Otvaranje izložbe zakazano je za 20 sati.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
0k0 YqB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: