Niške učeničke kompanije pobednici regionalnog takmičenja

Izvor: Niški portal | 09-Mar-2017 | 20:50

Učenička kompanija „NutriensTerra” iz Gimnazije „Bora Stanković” u Nišu, osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugoistočne Srbije. Ovi srednjoškolci se u okviru svoje kompanije bave proizvodnjom i prodajom smeše za biljke koja smanjuje vreme potrebno za njihovo uzgajanje.

    

Drugo mesto pripalo je kompaniji „BiOrganic” koju čine učenici Ekonomske škole u Nišu koji sakupljaju bilje na obroncima Stare planine i Jastrepca i izrađuju prirodne sapune, maske za lice i mešavine čajeva.

Treća u rangu je firma „S-mass” iz Gimnazije „Bora Stanković” sa specifičnim proizvodom od „pametne mase” koji razvija finu motoriku  kod dece. 

    

Osim ovih kompanija, na nacionalno finale plasirale su se i „e-Whale” Tehničke škole „Rade Metalac” u Leskovcu sa elektronskim uređajem koji omogućava proveru količine alkohola u krvi, kao i „Little Bottle” koju čine učenici Tehničke škole u Vlasotincu koji se bave proizvodnjom i prodajom zdravih i lekovitih napitaka.

Zajedno sa pobednicima ostala tri regionalna takmičenja (jugozapadna i centralna Srbija, Vojvodina i Beograd), ovi učenici će se u Beogradu u maju boriti za titulu nacionalnog pobednika i predstavnika Srbije na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Briselu.

Autor: Vladana Simić

 

Komentari
0
Pošalji komentar
isv MPw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: