Niški Eyot najavio četvrti album “Innate”

Izvor: Niški portal | 16-Jan-2017 | 14:03

Niški džez sastav Eyot nakon dvogodišnje pauze pesmom “Veer” najavljuje novi, četvrti album pod nazivom “Innate”. Album će se pojaviti u izdanju njujorške izdavačke kuće Ninety and Nine Records 20. februara.

Legendarni inženjer zvuka, producent i muzičar Stiv Albini, koji je sarađivao sa imenima kao što su Nirvana, PJ Harvey, Pixies i Mogwai, u Čikagu je snimio i miksao album. Albini je poznat i po tome što je zadržao analogni način snimanja, tako da je “Innate” snimljen i smiksan za tri dana bez upotrebe računara.

-Kompoziciju "Veer" smo odabrali kao prvi singl jer, po našem mišljenju, najviše povezuje novi album sa prethodnim radom. Samo  ime je igra reči - osnovno značenje je nagla promena pravca, što se može i čuti u kompoziciji, a izgovor je jasan,  i mi ga povezujemo sa Lepenskim Virom, kome je i posvećena. Zapravo, ceo koncept albuma je takav da predstavlja posvetu balkanskom podneblju, preko imena kompozija do njihove strukture, melodija, harmonije i ritma, kaže pijanista i kompozitor Dejan Ilijić.

Eyot postoji od 2008. godine i za to vreme izdali su tri albuma, pobrali sjajne kritike najuglednijih svetskih kritičara, kao i publike, i nastupali u više od 20 zemalja širom sveta. Za ovu godinu najavljuju još koncerata u inostranstvu, kao i u našoj zemlji.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
HmB 5ZM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: