Niški ugostitelji vicešampioni na takmičenju u Ukrajini

Izvor: Niški portal | 15-Nov-2016 | 19:24

Ekipa Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša na Otvorenom kulinarskom kupu u Ukrajini osvojila je drugo mesto u ukupnom plasmanu. Kao jedini predstavnici Srbije na ovom takmičenju, u jakoj konkurenciji, osvojili su dve zlatne i četiri srebrne medalje.

Najuspešniji bili su Milena Aleksić u disciplini moderna kuhinja i Bratislav Stanojević u disciplini karving. Manifestacija je održana u Lavovu od 8. do 12. novembra i okupila je profesionalce iz 17 evropskih zemalja. Niški ugostitelji su ovom prilikom u Ukrajini predstavili i specijalitete nacionalne kuhinje, a ovaj put to su nazvali „Srbijanski vez“.

- Bilo je tu svakojakih đakonija. Uglavnom smo pripremili specijalitete bez kojih se ne može zamisliti nijedna naša svečana trpeza. Mislim da smo odgovorili izazovu, i da smo Srbiju, posebno jug, predstavili na najbolji način, rekao je Zoran Mirašević, predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika.

Pored međunarodnog takmičenja kuvara, barmena i somelijera održana su mnogobrojna predavanja iz oblasti novinarstva u gastronomiji, izložba ugostiteljske opreme, kao i festival ulične hrane i poljoprivrednih proizvoda.

Komentari
0
Pošalji komentar
54k om8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: