Nišlije obezbedile kolica za Kliniku za neurologiju

Izvor: Niški portal | 07-Dec-2016 | 13:07

Aktivisti akcije “Čepening” uručili su četvoro mehaničkih kolica Klinici za neurologiju Kliničkog centra Niš. Kolica su kupljena novcem od recikliranih zatvarača koje su Nišlije prikupile. Prema rečima direktorke Klinike za neurologiju dr Mirijane Spasić kolica će im mnogo značiti jer su neophodna za prevoz slabo pokretnih i nepokretnih pacijenata.

-Neurološki pacijenti imaju veliku potrebu za dijagnostičkim procedurama koje se nalaze van zgrade Klinike za neurologiju. Kolica sa kojma mi raspolažemo su jako stara, više puta popravljana, menjani su točkovi koji ispadaju. To predstavlja problem naročito zimi. Ova kolica su nam veoma važna za bezbedan transport pacijenata, kaže Spasić.

Do sada je akcijom “Čepening” obezbeđeno 11 kolica, od kojih je pet kupljeno novcem dobijenim od recikliranja čepova, a ostala kolica su bile donacije.

-Sama akcija “Čepening” pokrenuta je u avgustu prošle godine. Videli smo da pojedini pacijenti imaju veliki problem prilikom nabavke ortopedskih pomagala koja su im neophodna. Naša prva kolica uručena su u februaru Grančici Đorđević i to su bila elektromotorna kolica. Nakon toga akcija je uzela zamah i još veći broj Nišlija se priključio akciji. Oktobra su još jedna elektromotorna kolica uručena školi “14. oktobar”, a evo sada u decembru četvoro mehaničkih kolica. Pored kolica za Kliniku za neurologiju u decembru smo uručili i jedan sobni bicikl – trenažer, rekao je koordinator akcije “Čepening” Vojkan Živković.

Živković je apelovao da se više institucija i preduzeća uključi u akciju prikupljanja čepova i istakao da akciju neće prekidati i da se nada da će naredna kolica kupiti u već u februaru naredne godine.

Komentari
0
Pošalji komentar
QWT kUb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: