Nova načelnica Nišavskog upravnog okruga stupila na dužnost

Izvor: Niški portal | 05-Jan-2018 | 18:29

Nišavski upravni okrug dobio je novog načelnika nakon devet godina. Na predlog Vlade Srbije, ovu funkciju ubuduće će obavljati dosadašnja novinarka i šefica dopisništva RTS-a u Nišu, Dragana Sotirovski. Ona je danas i zvanično stupila na dužnost.

Foto: Vlada Rajski

Uspostavljanje koordinacije prema ministarstvima i uspostavljanje dobrih odnosa sa svim lokalnim samoupravama i načelnicima inspekcijskih službi, neki su od glavnih zadataka na kojima će raditi nova načelnica.

''Koordinacija prema ministarstvu i koordinacija prema lokalnim samoupravama, pre svega. Ono što je veoma važno je da predsednici opština treba da znaju da smo mi na istoj strani, da mi zajedno svojim idejama i upornošču treba da koordiniramo prema državi, kako bismo uspeli da Nišavski okrug povratimo, a samim tim i da jugu Srbije na neki način pomognemo i izvučemo ga iz kruga nerazvijenih'', rekla je Sotirovska.

Foto: Vlada Rajski

Dragana Sotirovski je druga žena na funkciji načelnika u Nišavskom upravnom okrugu, a peta na takvoj dužnosti u čitavoj Srbiji, što je, kako tvrdi, posebno obavezuje.

Pre nje, ovu funkciju je obavljao Aleksandar Cvetković.

Komentari
0
Pošalji komentar
ezc 3sV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: