Novi priključci na vodovodnoj mreži u Bojniku

Izvor: Niški portal | 30-Mar-2017 | 10:50

U opštini Bojnik, u naselju Gornje Brijanje, u toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže koja će omogućiti da 200 domaćinstava dobije zdravu pijaću vodu. Za radove, koji podrazumevaju izgradnju oko 3.500 metara vodovodne mreže, kao i priključaka sa vodomerima i vodomernim šahtama, Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko razvojnog programa Evropski PROGRES uložile 98.000 evra, a opština Bojnik 11.700 evra.

    

  foto: europeanprogres.org

„Osim poboljšanja opštih uslova života stanovništva, ovim projektom će se takođe značajno poboljšati uslovi za rad i boravak u osnovnoj školi i vrtiću u Gornjem Brijanju, a naš plan je da tokom 2017. godine voda stigne u još pet mesnih zajednica”, rekao je predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

Nenadović je istakao da će u skladu sa osnovim principima dobrog upravljanja, biti izrađen Pravilnik koji će da reguliše potrošnju novca prikupljenog od naplate priključaka za vodu, što će doprineti povećanju transparentnosti i efikasnosti u radu lokalne samouprave.

Planirano je da izgradnja vodovoda u Gornjem Brijanju bude završena za četiri meseca, a izvođač radova je građevinska frima „Invest-Produkt“ iz Lebana, koja je izabrana u postupku javne nabavke.

  autor: Vladana Simić

 

Komentari
0
Pošalji komentar
SL2 f05
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: