Novogodišnje ukrašavanje grada od danas do 20.decembra

Izvor: Niški portal | 26-Nov-2018 | 15:04

Za mesec dana su novogodišnji praznici i vreme za ukrašavanje grada. Ukrašavanje Niša počelo je danas i to postavljanjem ukrasnih lampiona na Trgu kralja Milana- Kao i prethodnih godina radove na ukrašavanju izvodi  JKP „Parking servis“.

Kako kaže  Predrag Nikolić, rukovodilac službe signalizacije, javnog osvetljenja i novogodišnje dekoracije, praznično ukrašavanje biće završeno do 20.decembra. Nikolić najavljuje i iznenađenje za Nišlije koji će kraj ove i početak nove godine dočekati i sa novim ukrasima čija je nabavka u toku, ali će svakako zasvetlucati za najluđu noć.

Grad Niš je ove godine za novogodišnju dekoraciju izdvojio 7,3 miliona dinara. Poseban akcenat biće stavljen na ukrašavanje drveća led stringovima, koji su vrlo efektni

„Pre dve godine smo nabivili nove ukrase koji će i sada biti postavljeni i koji su naišli na dobar prijem kod građana. Postupak javne nabavke je u toku tako da najnovije ukrase možemo da očekujemo u poslednjoj nedelji decembra.To će biti finiš kada se radi o dekoraciji grada“, rekao je  Nikolić. Lokacije na kojima će se ukrasi nalaziti biće iste kao i prošle godine. Odrasli i mališani će i ove godine uživati u vilinom konjicu koji će se nalaziti na Trgu kralja Milana.

„Novogodišnji ukrasni paket biće i sada postavljen u Obrenovićevoj ulici gde je pešačka zona, a zvezdano nebo će ukrasiti deo na ulazu u Kazandžijsko sokače kome će biti posvećena posebna pažnja“, objašnjava Nikolić. „Inače veći deo ukrasa će se i sada nalaziti u, takozvanoj, plavoj zoni, koja pored već navedenih lokacija obuhvata i Dušanovu ulicu. Novogidšnjom dekoracijom će na poseban način biti ukrašeno još nekoliko lokacija u gradu kao što je Tvđava, potom Tvrđavski most, ali i prostor kod Narodnog pozorišta, potom Gradska kuća i Opština u Nikole Pašića. To su već poznate lokacije koje oplemenjujemo dodatnom dekoracijom“, kaže Nikolić.

Nikolić dodaje da će novogodišnja dekoracija blistati i u vreme Božićnih praznika.

Komentari
0
Pošalji komentar
eTF MFf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: