Novogodišnji pobednički selfi

Izvor: Niški portal | 28-Dec-2018 | 18:31

Zaslužile smo ovaj pobednički selfi, zar ne? Ovako smo, posle slikanja, počeli ragovor sa najboljom mladom sportistkinjom Niša, Vladanom Vujisić, koja nam je, sa ovogodišnjeg evropskog prvenstva, donela srebrnu medalju i sekretarom ženskog košarkaskog kluba “Student” , Majom Živković.

Najbolje smo! Odgovaraju u glas i kroz smeh za Niški portal, Vladana i Maja.

Vladana Vujisić proglašena je ove godine za najboljeg mladog sportistu u Nišu, a nagradu deli sa Marijom Stojanović, sa kojom je, u reprezentaciji Srbije do 20 godina, osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Maja Živković, sekretar Univerzitetskog ženskog košarkaškog kluba, “ Student” u kome Vladana trenira, kaže da je to Vladanina, ali i pobeda kluba.

Sa Vladanom sam igrala četiri sezone i ne mogu da opišem ponos koji osećam. Skakala sam od sreće zbog nje i Marije. Njihov uspeh nije zabeležen u našem klubu za poslednjih petnaest godina. U ime uprave kluba u kojem su svi treneri primetil njen potencijal kada je imala 15 godina,mogu da kažem da joj poverenje i zahvalnost iskazujemo pre svega činjenicom da je ona danas, sa dvadeset godina, nosilac igre u prvoj ligi Srbije, a to nije mala stvar.

Svi mi čestitaju , još ne shvatam šta se dogodilo. Osećaj na skali sreće od jedan do deset? Apsolutno stotka! ,- kaže oduševljeno, Vladana.

Ja sam se kao mala uvek družila sa dečacima i oprobala sam se u više sportova. U jednom momentu sam na nagovor druga, otišla na trening košarke i od tog trenutka nisam propustila ni jedan trening. Košarka je postala moja ljubav, a ova godina je kruna mog truda i rada. Košarkaški Savez nije očekivao ovakav uspeh od nas. Mi nemamo dominantnu ekipu, u smislu dominantnog centra ili plejmejkera, već smo mi same devojke u reprezentaciji uspele da napravimo neku hemiju u timu i da stvarno verujemo jedna u drugu tokom dvomesečnih priprema. Stručni štab i trener su za nas imali puno razumevanja. Ohrabrivali su naše druženje i van terena. Odlazile smo u bioskop i u šetnje, sve naravno, posle dobrog treninga.

 

Vladana, da li to znači da su dobri odnosi u timu i ta posebna hemija o kojoj govoriš, prevazišli sve tehničke nedostatke u reprezentaciji?

-Mi smo u polufinalu Evropskog prvenstvajurili protiv Italije. Simpatična je jedna slika na kojoj se vidi kako sam pokušalada odbranim jednu igračicu na ziceru a da je, pri tom, njena ruka dva puta veća od moje. Bez obzira na to, uspele smo da ih pobedimo i mislim da su, u sportu, vera i energija jedini način da ideš preko svojih mogućnosti.

 

Maja Živković je ponosna i na nagradu koje su čak dve članice njenog kluba osvojile na 40. tradicionalnom "Izboru sportiste Niša".

Ovu nagradu takodje nije poneo niko iz našeg kluba više od deset godina i zahvaljujući njima dvema se i klub promoviše na pravi način.

 

Ovakav uspeh u sportu zahteva veliku disciplinu i mnoga odricanja. Ali, bliži se doček Nove godine i čitaocima Niškog portala bi verovatno bilo zanimljivo i da saznaju kako se devojke, koje su se odlučile na tu vrstu odricanja, spremaju za dočeki i slavlje?

Ja odlazim na Zlatibor sa najboljim drugaricama i to je po meni, pravi izbor za slavlje i odmor, posle svega- kaže Vladana, ali se Maja nadovezuje i podseća da se prvenstvo Prve lige Srbije nastavlja samo nedelju dana posle dočeka i da nema mnogo vremena za slavlje i opuštanje .

Moram da priznam da mi se svidjaju ove tradicionalne dnevne žurke koje se, na dan dočeka, održavaju po kafićima. Nekako je baš vesela atmosfera i svi su euforičmi dok mi je sam doček uvek malo protokolaran. Mislim da će, ipak, biti zanimljiv koncert u centru grada.

Posle intervjua i neizbežnog slikanja, Vladana i Maja zaključuju da im neće pasti teško brzo vraćanje obavezama jer, kako kažu, za njih je prosto nedopustivo, propustiti ni jedan trening.

Komentari
0
Pošalji komentar
0qw oPj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: