O spajanju nauke i preduzetništva

Izvor: Niški portal | 20-Dec-2016 | 11:12

Predavanje u okviru projekta Startap:Nauka, koji organizuje Startit centar iz Beograda, održaće se 22. decembra u svečanoj sali Medicinskog fakulteta, u 13 sati.

Predavanje je posvećeno svima koji se bave naučnoistraživačkim radom, studentima i zaposlenima na fakultetu, sa ciljem da ih ohrabri da svoje istraživačke i naučne kapacitete usmere ka pokretanju inicijativa u privatnom sektoru.

-Ovo će im omogućiti da sopstvene zamisli testiraju na krajnjim korisnicima, a sopstveno znanje i ideje oblikuju tako da one dobiju upotrebnu vrednost i van akademske zajednice, kažu organizatori iz Studentske Unije Medicinskog fakulteta (SUMF).

Udruženje SEE ICT (Startit) od 2010. radi na razvoju tehnološkog preduzetništva u Srbiji i kroz njihove projekte je pokrenuto više od 40 startap kompanija. Predavači su Marija Gavrilov, stalna saradnica Startit-a i Ivana Kostić, PhD student MIT Portugal programa i trenutna saradnica Startit-a. Gost predavanja biće Dragoslav Radoičić, suosnivač i izvršni direktor kompanije Europatc koja je kreirala uređaj za pomoć deci sa autizmom.

Za više informacija zainteresovani mogu  da posete sajt www.startit.rs.

Komentari
0
Pošalji komentar
9Hi jQb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: