Obavljena 100. intervencija na otvoreno srcu u ovoj godini

Izvor: P.P. | 09-May-2016 | 14:07

Od početka ove 2016.godine do juče izvršeno je tačno sto operativnih zahvata na otvorenom srcu na Klinici za kardiohirurgiju niškog Kliničkog centra. Intervencije su radili stručnjaci iz Niša u saradnji sa Kliničkim centrom Srbije i Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ u Beogradu, rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović. 
„Ovi rezultati na najbolji način potvrđuju značaj ove nove zdravstvene ustanove za teritoriju Srbije na kojoj živi više od 2,5 miliona stanovnika, jedine takve u ovom delu naše zemlje“, rekao je prof. Radovanović, koji je naglasio da je planom Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstva Srbije planirano da se u Nišu obavlja najmanje jedna operacija na otvorenom srcu dnevno, odnosno oko 250 na godišnjem nivou. Taj plan je u ovoj godini već prebačen jer je za 87 radnih dana izvršeno tačno sto intervencija na otvorenom srcu. 
Koordinator Ministarstva zdravlja za razvoj kardiohirurgije u Srbiji prof. dr Miljko Ristić posebno je istakao da se veliki broj pacijenata sa problemima na srcu i najvažnijim krvnim sudovima sa područja juga i jugoistoka naše zemlje više ne šalje lečenje i intervencije na klinikama i drugim ustanovama u Beogradu ili Novom Sadu, već punu zdravstvenu zaštitu mogu da dobiju na niškoj Klinici za kardiohirurgiju.
Skupu povodom stote operacije na otvorenom srcu u Nišu u ovoj godini prisustvovali su i doc. dr Svetozar Putnik i doc. dr Dragan Milić direktori klinika za kardiovaskularne bolesti KC Srbije i KC Niš i Svetlana Milijić, direktorica niške Filijale RFZO Srbije.

Komentari
0
Pošalji komentar
EH3 Tno
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: