Oblačina dobila uslužni centar

Izvor: Niški portal | 24-Feb-2017 | 15:44

Uslužni centar, u kome će meštani imati opštinsku ispostavu, poštu i lekara otvoren je danas u Oblačini, selu nadomak Merošine. Država će Oblačini pomoći u osnivanju nove zadruge, sa 50.000 evra, a plan je da se zadruge formiraju u 500 velikih sela, izjavio je ministar bez portfelja Milan Krkobabić, na otvaranju uslužnog centra.

       

    - Nema sela bez ambulante, državnog službenika, pošte, škole, crkve, zadruge. Ako sve ovo ima, onda je primamljivo za život. Moramo da zadržimo mlade ljude, da im stvorimo uslove. Ovo je 35. mesto koje smo obišli za kratak vremenski period. U ovom selu već imaju jednu zadrugu, kojoj moramo da pomognemo, a u planu je otvaranje još jedne. investirala sa 50 hiljada evra. Da 500 sela u Srbiji dobiju 500 zadruga. Merošina je voćarski kraj, prepoznatljiv po višnji. Ljudi su vredni, stručni. Moramo da im dozvolimo da dođu do izražaja, moramo da oživimo srpsko selo, naglasio je Krkobabić.

Predsednica opštine Merošina, Sanja Stajić, naglasila je da će žiteljima ovih sela ovakve aktivnosti veoma značiti, s obzirom na to da se radi o, uglavnom, staračkim domaćinstima.

    - Mnogima je bilo teško da odu do Merošine ili Niša. Na jednom šalteru završiće mnogo toga. Treba nam još jedna apoteka, i verujem da ćemo i to uspeti da realizujemo u narednom periodu, kazala je Stajić.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
51u xtE
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: