Od januara 2017. godine na prodaju deset banja u Srbiji

Izvor: www.ekapija.com | 29-Dec-2016 | 00:17

Vlada Srbije dala je rok Državnom pravobranilaštvu, Republičkom fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da najkasnije do 9. januara 2017. okončaju sve sudske postupke koji se vode zbog vlasništva nad banjama. Tek kada se budu rešili imovinsko-pravni odnosi, može početi proces privatizacije lečilišta, a tada će biti i doneta odluka o modelu prodaje.Specijalne bolnice koje su u sporu nalaze se u Sijarinskoj Banji, Niškoj Banji, na Zlatiboru, u Banji Koviljači, Sokobanji, Bujanovcu, Vrnjačkoj Banji, Ribarskoj Banji, Vranjskoj Banji i Vrdniku.

Kako Novosti saznaju u Ministarstvu privrede, te banje bi odmah nakon Nove godine trebalo da krenu u potragu za novim gazdom. Vlada je takođe zadužila Ministarstvo za rad da joj po isteku roka od 60 dana dostavi izveštaj o rezultatima pregovora. Prema realizaciji navedenog zaključka, preduzeće se aktivnosti u vezi sa nastavkom i okončanjem postupka privatizacije za 10 specijalnih bolnica.

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje nema kapaciteta da sam upravlja rehabilitacionim centrima, a da bi u Srbiji nastavio da se razvija banjski turizam, neophodna je pomoć države, naglašavaju u PIO fondu.

- U potpunosti podržavamo predlog Vlade da ovom imovinom ubuduće upravlja država, kako bi centri za oporavak bili iskorišćeni u punom kapacitetu - kažu iz Fonda.

- Kada kažemo da Fond nema kapaciteta, ne mislimo na kadrove, nego na činjenicu da su u našem vlasništvu samo zgrade, a da izvori mineralnih voda pripadaju državi, tako da bez nje ne možemo da učinimo ništa da bi rehabilitacioni centri nastavili da rade.

 

 
Komentari
0
Pošalji komentar
9IY kYy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: