Odluku o povratku učenika u škole doneće Krizni štab

Izvor: Niški portal | 05-Jan-2021 | 00:39

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je kako nije realno u ovom trenutku prognozirati kada će se učenici vratiti u školske klupe, navodeći da će konačnu odluku o tome doneti Krizni štab.

- Epidemiološka situacija se prati intenzivno i svakodnevno, u saradnji sa nadležnim institucijama i organima. U skladu sa promenama situacije preduzimaćemo odgovarajuće mere, a konačnu odluku će, kao do sada, donositi Krizni štab, rekao je Ružić za portal Telegraf.
 
Broj obolelih učenika od koronavirusa bio između 0,4 i 0,5 odsto, dok kod zaposlenih, nastavnog i vannastavnog osoblja, nije prešao pet odsto što je, prema Ružićevoj oceni, dokaz discipline i poštovanja preventivnih mera.
 
Ružić je rekao da nije bilo značajnijeg broja učenika i nastavnog osoblja koji su kažnjeni zbog nepoštovanja mera i istakao da su svi bili posvećeni i odgovorni u prvom polugodištu.
 
Ministar prosvete je ocenio da je raniji kalendar raspusta dobra odluka da se sačuvaju svi u vaspitno-obrazovnom sistemu.

Komentari
0
Pošalji komentar
jAV GJ5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: