Određen pritvor šefu Kancelarije za mlade Grada Niša

Izvor: Niški portal | 10-Sep-2018 | 12:44

Kako Niški portal saznaje Viši sud u Nišu - posebno odeljenja za suzbijanje korupcije, na predlog Višeg javnog tužilaštva, odredilo je pritvor u trajanju do 30 dana šefu Kancelarije za mlade Grada Niša, Stevanu Živkoviću. Pored njega pritvor je određen još dvojici osumnjičenih, Zogović Danilu iz Niša i Stajić Dušanu iz Niša.

Foto: facebook.com

 

Stevanu Živkoviću pritvor je određen zbog osnovane sumnje da izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja i krivično delo pranje novca. Preostaloj dvojici, pritvor je određen zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja u pomaganju i krivičnog dela pranja novca. Svoj trojici je određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koji ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke. Pritvor može trajati najduže 30 dana


Podsetimo, prošlog četvrtka nakon višemesečnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Bezbedonosno informativne agencije, a u saradnji sa UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije u Nišu, lišen je slobode Živković Stevan iz Niša, šef Kancelarije za mlade Grada Niša, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca.

Pored Živkovića, lišeni slobode su i Zogović Danilo iz Niša i Stajić Dušan iz Niša, kao odgovorna lica Udruženja „Naisus saund“, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u pomaganju, i pranje novca, a Vacev Vladimir iz Niša, vlasnik preduzetničke radnje „Ti amo“ i Stoimenov Pavle iz Niša, vlasnik preduzetničke radnje „PS Reklame“, zbog krivičnog dela pranje novca.

Naime, imenovani Živković Stevan je u svojstvu člana komisije za sufinansiranje festivala „Naisus fest 2018“,  na osnovu prethodnog dogovora sa osmumnjičenima Zogovićem i Stajićem, izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli Udruženju „Naisus saund“, pri čemu se ponuda za organizaciju festivala Udruženja „Naisus saund“ zasnivala na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, da bi nakon prebacivanja sredstava sa računa grada Niša na račun Udruženja „Naisus saund“, u ukupnom iznosu od 1.852.830,00 dinara, a u cilju izvlačenja novca i njegovog prisvajanja izvršili prenos imovine – novca sa znanjem da ista potiče od kriminalne delatnosti, tako što su nabavili lažne fakture preduzetničkih radnji „PS reklame“ iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000,00 dinara i „Ti amo“ iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 154.000,00 dinara, koji novac je podignut od strane vlasnika navedenih preduzetničkih radnji i predat na ruke osumnjičenima, dok su preostala novčana sredstva i to u iznosu od 1.200.000,00 dinara preneli na račun privrednog subjekta „Kameleon“, a iznos od 88.230,00 dinara na račun Privrednog subjekta „Ekspert plan“ iz Niša .

Komentari
0
Pošalji komentar
Z2d X0r
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: