Održan Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi

Izvor: Niški portal | 10-Jul-2018 | 18:40

Policijska uprava u Nišu, kao što je ranije najavljeno, organizovala je Dan otvorenih vrata kako bi se potencijalni kandidati upoznali sa opštim uslovima konkursa za prijem 10 policijskih službenika koji je u toku.

Kako funcioniše konkurs, kakvi su uslovi kao i koji su normativi za upis na policijsku obuku imali su priliku da vide mladi ljudi koji su došli na Dan otvorenih vrata koji je organizovala Policijska uprava u Nišu.

Kako je rečeno na Danu otvorenih vrata, uslov za prijavu na konkurs je da kandidat nije stariji od 24 godine, da ima završenu bilo koju četvorogodišnju srednju školu, da je državljanin Srbije i da ima minimum godinu dana prebivališta na području Policijske uprave, odnosno da živi u Nišu.

Izabrane kandidate očekuje obuka u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, gde će proći kroz opšti lekarski pregled, psiho-test, proveru fizičke sposobnosti a onda i detaljan specijalistički lekarski pregled.

Iz policijske uprave u Nišu poručuju da je poziv kojim se bave itekako odgovoran ali i dinamičan, kao i da ne može svako da bude policajac.

Inače, konkurs za prijem policijskih službenika je objavljen 20. juna i trajaće do 20. jula. U Nišu je trenutno prijavljeno oko 100 kandidata, a biće primljeno ukupno 10.

Komentari
0
Pošalji komentar
WN3 YOh
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: