Održan festival karijere ''Tvoja šansa''

Izvor: Niški portal | 30-May-2018 | 17:40

Kako se adektvano pripremiti za razgovor za posao? Kako unaprediti neke svoje veštine? Koju profesiju odabrati? Odgovore na ova pitanja mogli su čuti mladi koji su danas posetili festival karijere ''Tvoja šansa'', koji je održan u Oficirskom domu.

Iako se do posla uglavnom ne dolazi lako, što pokazuju i trenutni podaci o nezaposlenosti, svaka veština koju steknemo vodi nas korak bliže ka zaposlenju. Kompanije cene skoro svako prethodno radno iskustvo, poznavanje stranog jezika, ali i ako imamo određene veštine.

Kako se pripremiti prilikom konkurisanja za posao, ali i kako se predstaviti poslodavcu tokom intervjua, teme su kojima se, pre svega, bavio festival karijere. Učesnici festivala mogli su da prisustvuju radionicama i panel diskusijama, kao i da se upoznaju sa predstavnicima kompanija, nevladinih organizacija i škola. Događaj je organizovala Kancelarija za mlade Grada Niša uz podršku projekta nemačke razvojne saradnje ''Podsticanje zapošljavanja mladih''.

''Naš cilj je da pomognemo mladima, da ih uputimo u stvari koje treba da znaju prilikom odabira buduće profesije ili kada traže posao'', istakli su organizatori.

Organizatori su dodali i da je ovaj festival karijere samo jedan od načina da se mladima pomogne da se lakše istaknu na tržištu odnosno da im se ukaže na to koje veštine danas poslodavci najviše traže.

Inače, trenutno na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu 20,8 odsto su mladi do 30 godina.

Komentari
0
Pošalji komentar
y7U o8L
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: