Održana Tortijada u Domu Vojske. Pobedila humanost

Izvor: Niški portal | 23-Feb-2019 | 20:22

Pobednik 11. po redu Tortijade koja je danas održana u Domu vojske u Nišu je- humanost. 

Niko od posetilaca nije ostao ravnodušan na izgled torti „Niš moj grad” i „Roda torta”.

Humanitarnu Tortijadu organizovala je Unija zanatlija i preduzetnika regiona Južne Srbije i njen predsednik Srećko Dokić.

Kao i do sada učesnici su došli iz nekoliko gradova, Jagodine, Zajačara, ali su tu bili predstavnici Makedonaca i Slovenaca. 

Udruženje RTV Bum 018 radija dugi niz godina podržava ovu manifestaciju.

„I danas smo ovde da posetioce zabavimo dobrom muzikom. Meni je pripala čast da budem i u žiriju . Ove godine je veliki broj izlagača i posetilaca ove manifestacije. Radimo humanu stvar. Sve torte će otići onima kojima će torte i kolači ulepšati dan, a to su deca , uglavnom deca sa posebnim potrebama, …”, rekao je Nikola Panić , iz Udruženja RTV BUM 018 , koji je rekao da će i nadalje podržavati ovu akciju, dokle god bude trajala.

Kao član žirija Panić je kazao da se žiri rukovodi estetikom, oblikom torti, ali odlučuju i sastojci koji se nalaze u slatkišu.

„Ove godine na Tortijadi učestvuje 50 izlagača, za torte 30, za sintne i slavske kolače po 15 izlagača“, kaže Srećko Dokić, predsednik Unije zanatlija i preduzetnika regiona Južne Srbije. „Učesnici Tortijade su se takmičili i u izradi slavskih kolača. Torte delimo ustanovama u Nišu, a među njima su Specijalna škola “Bubanj”, Ustanova “Mara”, Udruženje studenata sa hedikepom, Samohrane majke,  Organizaciji za žene sa invaliditetom iz Nišavskog okruga, Udruženje Životna snaga, Specijalna bolnica za plućne bolsti Sokobanja, Centar za socijalni rad Sveti Sava.

I ovoga puta slavski kolači otišli su u Saborni hram u Nišu i manastir Sveti Roman.

Komentari
0
Pošalji komentar
G0F ZNM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: