Održana manifestacija „Dan bez automobila“ u Nišu

Izvor: Niški portal | 21-Sep-2018 | 14:24

U okviru Evropske nedelje mobilnosti, Grad Niš je, kao i prethodnih godina, uzeo aktivno učešće u međunarodnoj kampanji čiji je moto ove godine „Kombinuj i kreći se“.

Cilj je da se kroz promotivne manifestacije i sprovođenje mera učini pokušaj da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

Ovim povodom održana je manifestacija „Dan bez automobila“, pa su ulice Vožda Karađorđa i Generala Milojka Lešjanina bile zatvorene  na potezu od „Ureda“ do „Suda“.

Učešće na manifestaciji su uzeli brojni  sportisti, kao i deca  predškolskog i školskog uzrasta.

U ime Grada Niša prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur, a zatim je održana rekreativna biciklistička vožnja od Trga Kralja Milana, ulicama Stefana Prvovenčanog, 7. juli i Bulevar Nemanjića do Doma zdravlja, ulicom Vojvode Mišića do raskrsnice Crveni pevac i ulicom Vožda Karađorađa nazad do Trga Kralja Milana.

Na zvaničnom otvaranju manifestacije, pored zamenika gradonačelnika prisutnima su se obratili  Joakim Vaern, zamenik ambasadora Švedske u Srbiji i Klara Danilović, savetnica za oblast urbanizma i stanovanja u Stalnoj konferenciji gradova i opština.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizovali su EU info Kutak i Grad Niš.

Komentari
0
Pošalji komentar
ODg w2e
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: