Održani Dani vina i meraka u Niškoj Banji

Izvor: Niški portal | 15-Feb-2017 | 15:52

Na glavnom šetalištu u Niškoj Banji održana je po 15. put manifestacija „Dani vina i meraka“. Gradska opština Niška  Banja organizovala je tradicionalne susrete vinogradara, povodom Svetog Trifuna. Manifestaciju je otvorio predsednik ove opštine Dejan Jovanović.

          

     - Treba se vratiti tradiciji. U opštini Niška Banja ranije je bilo više zemlje pod vinogradima, a sada su vinogradi zapušteni. Niška Banja je u prethodnoj godini  ostvarila porast od 7% u broju turista koji su posetili ovu lekovitu banju, kaže Jovanović.

     - Ove godine namenili smo 250 hiljada dinara stimulativnih sredstava za uzgoj lekovitog bilja, prvenstveno žalfije, ali i nevena, smilja i lavande. Poljoprivrednicima koji se odluče za proizvodnju ovog bilja biće obezbeđeno pored semena i plasman proizvoda, kao i otkupna cena, istakao je predsednik opštine Niška Banja.

Ova manifestacija imala je i humanitarni karakter. Na štandu opštine Niška Banja organizovana je akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga za rekonstrukciju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
RzZ ctD
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: