ORO poziva sve one folklorce koji su proteklih šest decenija svuda u svetu bili ambasadori naše kulture

Izvor: Niški portal | 10-Apr-2019 | 08:59

OKUPLjANjE „VETERANA“ POVODOM 60. GODINA POSTOJANjA ANSAMBLA „ORO“

Studentski kulturni centar Niš i Akademski folklorni ansambl „Oro“ pozivaju sve one koji su nekada bili deo AFA „Oro“ i Velikog narodnog orkestra niškog SKC-a, sve nekadašnje mlađe i starije članove, sve „veterane“ da u subotu 20. aprila od 10-14 sati dođu u prostorije Studentskog kulturnog centra. Cilj je da se svi nekadašnji igrači ponovo povežu sa ansamblom, kako bismo njihovim zajedničkim koncertom obeležili veliku godišnjicu. 

Akademski folklorni ansambl „Oro“ ove godine obeležava veliki jubilej - 60 godina postojanja. Tim povodom tokom čitave godine biće organizovani brojni koncerti i nastupi našeg ansambla. 

Sa željom da se još jednom okupe i zaigraju zajedno na velikom koncertu, SKC Niš I AFA „Oro“ pozivaju sve one folklorce koji su proteklih šest decenija igrom i pesmom svuda u svetu bili ambasadori naše kulture i koji su učinili da naš ansambl od početka do sada bude simbol tradicije naše zemlje. 

Povodom velikog jubileja Studentski kulturni centar predstaviće i monografiju i dokumentarni film o ansamlbu. Zato su dobrodošle i sve  fotografije, video zapisi, isečci iz novina, video prilozi koje članovi imaju, koje nam mogu pomoći da upotpunimo zbirku u koja je stvarana prethodnih šest decenija.

Svi „veterani“, mlađi i stariji bivši igrači, koji žele da budu deo obeležavanja, i da još jednom zaigraju na sceni, a nisu u prilici da u subotu dođu do prostorija Studentskog kulturnog centra, mogu da se jave na broj 018 523 -411, kako bi sa Studentkim kulturnim centrom uspostavili kontakt i dogovorili dalju saradnju.. 
 

Komentari
0
Pošalji komentar
lDB 5wm
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: