Opozicija traži ponavljanje kompletnih izbora u Nišu

Izvor: N.P. | 27-Apr-2016 | 14:01
Opozicija traži ponavljanje kompletnih izbora u Nišu

Nezadovoljstvo uz optužbe da je izvršena izborna krađa predstavnici svih nezadovoljnih partija, stranaka i grupa građana iskazali su prvo okupljanjem ispred Skupštine grada Niša i sedišta Gradske izborne komisije, a onda i zvaničnim zajedničkim sastankom na kojem su odlučili da pokrenu postupak za utvrđivanje regularnosti izbora i za podnošenje tužbe Upravnom sudu Srbije.
foto:srbijaizbori.com
Niška opozicija traži organizovanje novih lokalnih izbora u celom Nišu, kažu predstavnici koalicije „Niš-moj grad“ u kojoj su DS, SDS, LDP i NPS, ali i iz SRS, koalicije Dveri-DSS, Reformističke stranke, „Dosta je bilo“, Levice Srbije… Praktično svi osim gradske organizacije SPS-a.
Kompletna krivica je do niških naprednjaka, kažu predstavnici nezadovoljnih stranaka i partija. Oni optužuju SNS „za nezapamćenu izbornu krađu“ ali i „da su predstavnici ove stranke diktirali zakasnelo donošenje izbornog materijala u GIK kako bi se pregledali izveštaji sa biračkih mesta i da bi se ubacivali nevažeći listići u izborne kutije na biračkim mestima gde je SNS imao loše rezultate“.
A sve se čini, posebno se naglašava među strankama opozicije „da bi SNS na ponovljenim izborima dosegao do apsolutne većine i u Skupštini grada Niša i gradskim opštinama“.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
RY9 J9y
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: