Oprobaj se u ulozi naučnika, postani mladi istraživač

Izvor: Niški portal | 01-Mar-2017 | 12:55

Svi osnovci i srednjoškolci koji žele da se oprobaju u ulozi naučnika i postanu mladi istraživači mogu da se prijave na konkurs Naučni inkubator.

Naučni inkubator je mesto gde se od učenika sa idejom proizvode mladi istraživači. Osmišljen je za osnovce i srednjoškolce koji sanjaju naučne snove. Ovo je idealna prilika da se možda i po prvi put zaviri u laboratoriju, u svet istraživača a i da se postane deo tog sveta, objašnjava dr Tanja Adnađević, naučna saradnica Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković” i koordinatorka Noći istraživača.

Naučni inkubator je konkurs otvoren za pet najboljih projekata iz nekih od naučnih oblasti: astronomije, fizike, računarstva, biologije, hemije i arheologije.

Prijave se vrše na sajtu http://nocistrazivaca.rs/program/naucni-inkubator-2/,  nakon čega se bira pet najboljih.

Svaki prijavljen projekat može imati najviše po tri člana istraživačkog tima. Pet odabranih biće realizovani u Istraživačkoj stanici Petnica u jednonedeljnoj avanturi krajem maja. Svaki od istraživačkih timova imaće pomoć i podršku kvalifikovanog mentora. A rezultati ovih velikih-malih istraživanja, kao i naši mladi istraživači biće predstavljeni na predstojećoj Noći istraživača, u septembru 2017. godine.

Komentari
0
Pošalji komentar
rIg gOk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: