Osam Feng Shui saveta koji menjaju život

Izvor: eKapija | 05-Oct-2017 | 08:54
Feng Shui je kompleksna metoda, ali postoje jednostavne stvari koje odmah možete da primenite.
 
  
Foto: pixabay
 
1. Zavirite u svoje ormane i ostave. Oslobodite se svega što je polomljeno, pocepano, pokvareno, kao i svega što čeka da jednoga dana bude iskorišćeno. Napravite mesta da u vaš prostor i život uđu nove stvari koje su vam SADA potrebne.
 
2. Obratite pažnju da prostor oko kreveta ne bude pretrpan jer može da izazove pad imuniteta i alergijske reakcije. Ispod kreveta, kao i u njegovoj fioci, ne treba držati ništa osim posteljine koju koristite.
 
3. Često provetravajte prostor. Očistite prašinu, jer pozitivni joni stvaraju stagnantnu energiju. Dovoljna je obična voda za čišćenje i uvođenje reda na policama i radnom stolu, i atmosfera oko vas će već biti podsticajnija za rad.
 
4. Ako imate problema sa nalaženjem novog posla, prigušena i diskretna svetla vam neće biti dobar saveznik. Osvetlite dobro svoj prostor!
 
5. Pogledajte slike i predmete oko sebe i razmislite da li je njihova simbolika baš ono što vi želite da privučete u svoj život. Ukoliko ste usamljeni, okružite se predmetima u paru i slikama koje odišu ljubavlju. Stavite kristal rozenkvarc u jugozapadni deo stana.
 
6. Odmah popravite vodokotlić ili česmu koja kaplje i uverićete se da će i "curenje" novca iz vašeg džepa prestati. Zatvarajte WC šolju i vrata od kupatila jer ova vrsta energije ne treba da se širi kroz ceo prostor.
 
7. Deo oko ulaznih vrata treba uvek da bude rašćišćen i lepo dekorisan. Ukoliko imate ogledalo koje oslikava ulazna vrata, što pre ga premestite, jer ono odbija svežu energiju koja ovuda dolazi.
 
8. Potrudite se da sva vrata u stanu mogu širom da se otvore. Tako simbolično privlačite više mogućnosti u svoj život.
 
Primenom ovih jednostavnih pravila osetićete poboljšanje u svom životu i elan za nove podvige u svom prostoru. Prostor svojom energijom utiče na nas i zato je dobro da izaberemo da ta energija bude okrepljujuća.
 
Autor teksta dipl. ing. Dragana Jović, autorka Prostorno Tradicionalnog Planiranja (PTPlan) tehnike nastale iz obimne prakse, koristeći Feng Shui kao osnovu rada, websajt: ptplan.rs
Komentari
0
Pošalji komentar
Xdt s4V
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: