"Osnovci" blistali na takmičenju Centralne Srbije

Izvor: Niški portal | 21-Feb-2019 | 07:05

U hotelu "Srbija TIS" u Zaječaru, od 14. do 17. februara, održan je 22. Kadetsko-omladinski festival Šahovskog saveza Centralne Srbije na kojem je Dečiji Šahovski Klub Osnovac iz Niša nastupio sa devet predstavnika. Grad na Timoku je po prvi put bio domaćin ovog prestižnog takmičenja, koje je okupilo mlade šahiste sa teritorije Centralne Srbije, uzrasta do 20 godina.

U konkurenciji 156 mladih šahista (57 u ženskoj i 99 u muškoj konkurenciji), najuspešnije su tradicionalno bile Nišlije, a takmičari Dečijeg šahovskog kluba “OSNOVAC” iz Niša osvojili su DVA PEHARA I PET MEDALJA (2 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane), po čemu smo i dalje jedan od najuspešnijih kadetskih klubova u Centralnoj Srbiji, a svakako jedinstveni po tome što u svojim redovima jedini imamo DVE PRVAKINJE CENTRALNE SRBIJE!

Kadetska prvakinja Centralne Srbije do 14. godina postala je DINIĆ Anđela, koja je zabeležila sve pobede u svojoj konkurenciji i još jednom pokazala da je bez premca u tom uzrastu.

Pored nje, blistala je i PAVLOVIĆ Andrea, osvojivši titulu kadetske prvakinje Centralne Srbije do 16. godina! Andrea je ujedno osvojila i bronzanu medalju u grupi do 20. godina - koja je igrana kao Omladinsko prvenstvo Centralne Srbije.

Srebrnu medalju i drugo mesto u konkurenciji do 14. godina, u svom debitantskom nastupu na Kadetskom prvenstvu Centralne Srbije, osvojio je KOSTADINOVIĆ Uroš, koji je u izuzetno jakoj konkurenciji takmičenje završio bez poraza i još jednom pokazao svoj blistavi talenat!

Bronzanu medalju i treće mesto u grupi do 16. godina osvojio je LUKIĆ Nikola, koji je ujedno bio i peti u omladinskoj konkurenciji.

I ostali takmičari iz našeg kluba ostvarili su zapažene rezultate u svojim kategorijama, a ujedno su svi izborili plasman na Kadetsko prvenstvo Srbije, koje će se održati u periodu od 26. aprila do 05. maja ove godine.

MILENKOVIĆ Iva, 4. mesto do 14. godina

PAVLOVIĆ Andrija, 4. mesto do 16. godina

IGNJATOVIĆ Vuk, 7. mesto do 10. godina

PEKIĆ Pavle, 7. mesto do 14. godina

LUKIĆ Jovan, 8. mesto do 16. godina

Naši takmičari su još jednom na izuzetan način predstavili najbolji kadetski klub u Centralnoj Srbiji u poslednje četiri godine, a samim tim i naš grad!

Komentari
0
Pošalji komentar
QFE y9D
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: