Osnovci sa Panteleja otputovali u Belorusiju

Izvor: Niški portal | 16-Mar-2017 | 12:32

Učenici sedmih i osmih razreda iz svih osnovnih škola sa područja Gradske opštine Pantelej, otputovalo je u Novopolock, grad u Belorusiji. Deca će tamo ostati nedelju dana, a odsešće kod svojih vršnjaka.

11 đaka iz sedam osnovnih škola u pratnji troje nastavnika otputovalo je za Novopolock, grad sa kojim se opština Pantelej pre par godina pobratimila. Niška deca će tokom boravka biti smeštena kod svojih vršnjaka. Tokom sedam dana, deca će iću u škole svojih novih prijatelja, obilaziti kulturno istorijske spomenike i institucije.

    

„Očekujem da bude veoma zabavno, zanimljivo i da naučimo nešto novo jer ćemo pohađati njihove škole“, kazaoje Darko Vučković.

„Stećiću nova iskustva, videti kulturu te zmelje, običaje. Kada su mi profesori saopštili da ću ići za Novopolock bio sam presrećan i jedva sam dočekao ovaj dan“, dodao je Veljko Živadinović.

„Očekujem da će nam biti zabavno, da ćemo naučiti nešto o toj zemlji, steći nova prijateljstva“, rekla je Sara Golubović učenica OŠ Njegoš.

    

Odlazak dece u Novopolock u većem delu, 80% finansira opština Pantelej dok su ostatak puta platili roditelji.

„Ovo je nastavak saradnje Novopolocka i Panteleja. Uzvratna poseta će uslediti na jesen. Saradnja će posle ovoga krenuti u oblasti sporta, kulture, privrede“,  rekao je predsednik opštine Bratimir Vasiljević.

O deci iz Niša računa će voditi tri nastavnika- dve profesorke ruskoj jezika i direktor OŠ Čegar. Uslov da osnovci otputuju bio je dobro poznavanje ruskog jezika, primerno ponašanje i dobar uspeh u školi.

Komentari
0
Pošalji komentar
tmd puD
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: