Oštrije sankcije za bespravno postavljanje bašti

Izvor: Niški portal | 29-Dec-2016 | 11:20

Odbornici Skupštine grada, na poslednjoj sednici u ovoj godini, usvojili su odluku o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama u gradu, po kojoj su tačno definisani termini kada se bašte tretiraju kao zimske, a kada kao letnje. Utvrđeni su i iznosi novčnih kazni za one koji javnu površinu zauzimaju bez rešenja nadležnih gradskih organa.

Zahtev za postavljanje baste vlasnik kafića dostavlja gradskoj opštini na čijoj se teritoriji objekat nalazi. Zahtev za postavljanje letnje bašte vlasnik treba da podnese u roku od 10. januara do 11. februara. Za postavljanje zimske bašte isti dokument treba podneti u intervalu od 10. septembra do 11. oktobra. Precizirani su i rokovi za njihovo postavljanje, ali i sankcije.

- Ovom odlukom se preciziraju određeni članovi ranije donete odluke. To su članovi koji preciziraju vreme postavljanja montažnih objekata. Letnje bašte se postavljaju od 1. marta do 31. oktobra, dok je vreme za postavljanje zimskih bašti od 1. novembra do kraja februara. Kazne su usaglašene sa zakonom o prekršajima i sada su definisane kazne za bespravno postavljanje bašte za fizička lica 25 hiljada, za preduzetnike 75 hiljada, a za pravne subjekte 150 hiljada dinara, objasnio je načelnik Uprave za planiranje i izgradnju, Rodoljub Mihajlović.

Na jednoj od prošlih sednici izjednačene su takse za letnje i zimske bašte i ona iznosi 52 dinara umesto dosadašnjih 104 dinara po metru kvadratnom.

Komentari
0
Pošalji komentar
D1i 3KV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: