Ostrovica Treking 2018. – Otvoreno prvenstvo grada Niša u trekingu (planinskom trčanju)

Izvor: NiškiPortal | 11-Jul-2018 | 20:10

Ostrovica Treking 2018. – Otvoreno prvenstvo grada Niša u trekingu (planinskom trčanju)

Treking (Trail running ili planinsko trčanje kako ga još nazivaju) je kombinacija planinaskog trčanja i planinarenja, gde takmičari u skladu sa svojom fizičkom spremnošću savladavaju stazu koja je napravljena na planinskom terenu. Ostrovica Treking se po prvi put održava u ovom delu Srbije i idealna je prilika da se svi zaljubljenici u prirodu, trčanje i planinarenje oprobaju u novoj sportskoj disciplini.

Start trke je 15.07.2018. od 8 časova na izletištu Banjica u Ostrovici, gde je za sve učesnike po završetku trke koji se prijave do 11. jula predviđen besplatan ručak. Takmičari se mogu prijaviti putem linka https://goo.gl/forms/DcYnEXfN7xrjQ7rC2 ili na dan trke od 07 do 07:45 na izletištu Banjica, bez mogućnosti besplatnog ručka.

Za učesnike koji bi voleli da dođu dan ranije organizovan je besplatan smeštaj u Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Ostrovici (poneti vreće za spavanje) ili u kamp zoni na izletištu Banjica (u sopstvenim šatorima). Prijave i informacije oko besplatnog smeštaja i same trke mogu se dobiti putem mejla ostrovicatreking@gmail.com, na facebook stranici Ostrovica Treking ili broja telefona 060/510-18-26.

Učesnici Ostrovica Treking 2018. mogu da biraju između kraće staze od 15 km i duže staze od 31 km. Staza od 15 km je planinarsko-pešačka i ima rekreativni karakter, gde će ljubitelji prirode i planinarenja kroz laganu šetnju moći da uzivaju u prelepom pogledu sa planine Kusača (771 mnv) na Sićevačku klisuru, koji doseže sve do Niša.  

Pogled sa Kusače (Foto: Nenad Stanojić)

Staza od 31 km je takmičarskog karaktera na kojoj će učestvovati najbolji planinski trkači iz cele Srbije. Staza vodi sa izletišta Banjica, preko planine Kusača, sela Kunovica, planine Mandaš, sela Ostrovica, planine Oblik i nazad do izletišta Banjica. Duž cele staze biće postavljene kontrolne tačke kroz koje takmičari prolaze i na kojima će biti postavljena okrepa (hrana i voda). Takmičenje na stazi od 31 km će se odvijati u muškoj i ženskoj konkurenciji i za najbolje su predviđene novčane nagrade i medalje.

 

Muškarci

Žene

  1. mesto

12000 dinara

12000 dinara

  1. mesto

8000 dinara

8000 dinara

  1. mesto

6000 dinara

6000 dinara

 

Organizatori: Udruženje građana „Ramonda Serbica Ostrovica“ iz Ostrovice
                      Planinarsko-alpinistički klub „Mosor“ iz Niša
Pokrovitelj : Gradska opština Niška Banja
Sponzori trke : Mlekarica Radojković Ostrovica
                         Swisslion Takovo
                         Etno restoran Dagi Plus Niš
                         Unija Pak Niš
                         Bosch Servis Mišić
                         TR Veljko Ostrovica

Prijatelji trke:

Treking savez Srbije, Planinarski savez Srbije, Planinarski savez grada Niša i Udruženje građana Mehanizam mladih Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
5oz vnl
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: