Otvoren „Peti Medijana sport fest 2018“ u organizaciji Gradske opštine Medijana 

Izvor: Niški portal | 24-Sep-2018 | 15:36

Počeo je „Peti Medijana sport fest 2018“ u organizaciji Gradske opštine Medijana, na terenima Osnovne škole „Dušan Radović“ u Nišu.

 

 
Otvarajući manifestaciju predsednik najveće niške opštine Nebojša Kocić naglasio je značaj učestvovanja u takmičenjima, kako za škole tako i za učenike, kao i za razvoj sportskog duha i očuvanje zdravlja novih generacija.

Promoter takmičenja je mladi, ali izuzetno talentovan i uspešan kik bokser, naš Nišlija Novak Radulović. Želim vam dragi učenici da posle ovog takmičenja krenete stopama uspeha i ovog i drugog Novaka, mnogo uspešnijeg – rekao je Kocić i još jednom naglasio cilj manifestacije, a to je promocija sporta, sklanjanje dece sa ulice i ukazivanje na značaj zdravog načina života.

 

 


Načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo pozdravio je učesnike Medijaninog sportskog takmičenja i pozvao ih da budu uspešni, jer sport treba i mora da bude sastavni deo školskih aktivnosti.

U petodnevnim sportskim nadmetanjima učestvuje oko 700 učenika iz 10 osnovnih i 12 srednjih škola sa područja najveće niške opštine.

Mladi sportisti takmičiće se u pet disciplina: mali fudbal, odbojka, rukomet, atletika i basket. Partneri Gradskoj opštini Medijana su Osnovna škola „Dušan Radović“, niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Odred izviđača „Vožd Karađorđe“.

 

 

 

Promoter manifestacije je Novak Radulović, poznati niški kik-bokser.

Novina ovogodišnjeg „Medijana sport festa“ je prezentacija niških sportskih klubova i upoznavanje zainteresovanih učenika sa pojedinim sportovima.

Klubovi će kako je dogovoreno sa organizatorima najboljim učesnicima pokloniti mesečne članarine.

Ovogodišnje, najveće sportsko takmičenje učenika u Nišu trajaće do 28. septembra. Utakmice se igraju u vremenu od 17 do 21 sat.

Komentari
0
Pošalji komentar
asm Tij
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: