Otvorene prijave za ovogodišnje takmičenje u bacanju bumeranga

Izvor: Niški portal | 02-May-2018 | 20:14

Prva tehnička škola ''Milutin Milanković'' u saradnji sa Ambasadom Australije i TŠ ''Prota Stevan Dimitrijević'' iz Aleksinca, već sedmu godinu za redom organizuje takmičenje u bacanju bumeranga ''Boom Fest 7''.

Foto: Boom Fest

Kvalifikacije za ovogodišnje finale održavaju se utorak, 15. maja na platou ispred logora Crveni Krst, a svi koji žele da se oprobaju u bacanju bumeranga i da steknu mogućnost da osvoje titulu šestog najboljeg bacača bumeranga na Balkanu, potrebno je da se prijave slanjem mejla sa ličnim podacima na: mts15majnis@gmail.com ili na sajtu festivala.

Kako kažu organizatori, i ove godine posetioci mogu da očekuju novine na velikom finalu, koje je zakazano za utorak 22. maj.

''Pre dve godine smo uveli novu kategoriju, a to su studenti. Ove godine po tradiciji imamo zelenu sobu na sam dan festivala, svakako i ove godine dodeljujemo nagradu festivala koja se dodeljuje pojedincima za negovanje i afirmaciju sportskoh duha u Srbiji. Prvi laureat ove nagrade je bila Ambasadorka Australije Nj. E. Džulija Fini. Na taj način želimo da motivišemo sve one koji na bilo koji način promovišu zdrav način života i aktivno bavljenje sportom'', rekao je Jovan Milić, jedan od inicijatora festivala.

Idejni tvorac i pokretač festivala profesor Ivan Nogić, poziva sve učenike i studente da se prijave.

''Pozivam sve mlade ljude da izađu i da se bave sportom. U današnja vremena svi smo zaboravili na važnost sporta, a to je pogrešno. ''Boom Fest'' je idealna prilika da se mladi ljudi druže i da oni najbolji osvoje vredne nagrade, koje po tradiciji obezbeđuje Ambasada Australije'', poručuje profesor Nogić.

Inače, ovogodišnjem ''Boom Festu'' prethodi nedelja Australia visit Niš u kojoj će se prikazivati australijski filmovi, ali i gde će se kroz Boom Fest karavan promovisati ova daleka i neistražena zemlja. Sve ove prateće manifestacije počinju u četvrtak 17. maja i odvijaće se u centru grada, ali i na Bulevaru Nemanjića.

Foto: Boom Fest

Ovogodišnji slogan festivala je: ''Razumi mladost''.

Komentari
0
Pošalji komentar
q0Q 0pH
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: