Otvoreni klub obeležio 20 godina postojanja

Izvor: Niški portal | 01-Mar-2017 | 08:15

Društvo za razvoj dece i mladih, Otvoreni klub, obeležio je dve decenija rada i postojanja. Od januara 1997. godine do danas, kroz organizaciju je prošlo više od 10 hljada direktnih i preko 20 hiljada indirektnih korisnika. Realizovano je 86 projekata sa domaćim I stranim partnerima.

         

Predstavom “Moj izbor” aktivisti Otvorenog kluba započeli su novu eru rada organizacije. Komad govori o aktuelnim temama- pitanjima demokratije, prava na odlučivanje, izbor, učestvovanje na donošenje odluka kroz prizmu srednjoškolaca koji su je sami osmislili.

   - Predstava govori o višečlanoj srpskoj porodici i njenim svakodnevnim problemima. Šta radi petočlana porodica, kako su se snašli da žive u Srbiji u današnje vreme, kazala je menadžer programa za mlade u Otvorenom klubu Jovanja Čanji Aranđelović.

Otvoreni klub se izdvojio od drugih organizacija jer radi direktno sa korisnicima. Bave se aktivizmom i zagovaranjem boljeg položaja dece i mladih.

   - Izdržati 20 godina u kontinuiranom radu sa mladima, u realizaciji mnogobrojnih projekata koji su doprineli razvoju naše sredine je velika stvar i ponosni smo na taj uspeh. Mi nismo organizacija koja radi samo na lokalnom nivou već i na nacionalnom i regionalnom, u partnerstvu sa drugim organizacijama. Naša specifičnost je stalni rad sa korisnicima, decom i mladima ( srednjoškolcima). Najponosniji smo na omladinsku mrežu - grupu aktivista koji prođu kroz bazične programe (interkulturalne radionice, radionice dečijih prava, debata…) i potom postaju naši aktivisti, istakla je na obeležavanju jubileja osnivač Olgica Bajić.

Otvoreni klub je inicirao i formirao mrežu organizacija za decu koja obuhvata 90 organizacija iz cele Srbije i tri godine sekretarijat je funkcionisao u prostorijama kluba.

Od 2004. godine Otvoreni klub organizuje međunarodnu kulturalnu razmenu  gde mladi iz Niša po 15 dana borave u Švajcarskoj i uče o interkulturalnosti. 

Organizacija Otvoreni klub ima sedmoro zaposlenih, 10 saradnika i finansira se preko projekata. Najveći donator u protekle dve decenije bila je Evropska Unija, dodala je Bajić.

Komentari
0
Pošalji komentar
md5 1CT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: