Otvoreno novo odeljenje Dečije hemato-onkološke klinike u Nišu

Izvor: Niški portal | 15-May-2018 | 18:44

Novo odeljenje Dečije hemato-onkološke klinike, danas je i zvanično otvoreno. Deca kojoj je dijagnostifikovan karcinom, na tom odeljenju moći da se leče po svetskim standardima, podsećaju iz NURDOR-a.

Novo odeljenje je izgrađeno tako da boravak u bolnici pacijentima bude što prijatniji. Zasluge za izgradnju pripadaju Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, koji su vredno i uporno radili kako bi ostvarili svoj cilj. Ovo udruženje je uz pomoć humanih ljudi, organizacija, udruženja i institucija prikupilo sredstva za izgradnju i opremanje novog objekta.

Ideja kojom se od samog početka vodio NURDOR bila je da deca dobiju lečenje kakvo zaslužuju, da se roditeljima obezbedi boravak pored dece dostojan njihove snage i da se lekarima i sestrama omoguće što bolji uslovi rada, podsetili su iz NURDOR-a prilikom otvaranja.

Prilikom otvaranja, ključeve Odeljenja predstavnici NURDOR-a zvanično su predali direktoru niškog Kliničkog centra prof. dr Zoranu Radovanoviću. Kako su iz NURDOR-a rekli, sve vreme su imali dobru saradnju sa Kliničkim centrom i njihovu podršku ka ostvarenju cilja.

Podršku i finansijsku pomoć, imali su i od Ministarstva zdravlja.

Novo hemato-onkološko odeljenje ima 15 postelja za decu i isto toliko postelja za roditelje. Svaka soba ima svoje kupatilo. Odeljenje je izgrađeno tako da će deca moći da primaju terapiju dok se igraju. Ono što je neophodno, jeste veći broj medicinskog osoblja, a o tome su predstavnici NURDOR-a ranije razgovarali sa nadležnima, pa se nadaju da ni po tom pitanju neće biti problema.

Inače, prvi pacijenti će početi svoj boravak na novom Odeljenju početkom juna.

Podsećanja radi, ukupna vrednost Odeljenja je veća od 95 miliona dinara, a čak više od polovine novca prikupljeno je slanjem SMS-ova.

Komentari
0
Pošalji komentar
c8e kv0
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: