POZIV BUDUĆIM PRVACIMA - CELODNEVNA NASTAVA U OŠ „BRANKO MILjKOVIĆ“-NIŠ

Izvor: Niški portal | 28-Feb-2019 | 12:06

CELODNEVNA NASTAVA U OŠ „BRANKO MILjKOVIĆ“-NIŠ
POZIV BUDUĆIM PRVACIMA

Osnovna škola „Branko Miljković“  organizuje celodnevnu nastavu u tri razreda. S obzirom na to da počinje upis prvaka veliko je interesovanje roditelja za to kako funkcioniše popularno nazvan celodnevni boravak i koje su prednosti za đake – kažu u ovoj školi.

,,U potpunosti ispunjavamo kadrovske, prostorne i materijalno-tehničke uslove za ovakav oblik nastave. Specifičnost rada u celodnevnoj nastavi čine: slobodne aktivnosti, slobodno vreme i samostalni rad učenika.Učenici su u školi od 7:00 – 16:00 uz tri obroka, a nastavu izvode dva učitelja.“, ističe direktorka škole Tijana Ranđelović.

,,Od ove školske godine pripremili smo i neke novine. Slobodne aktivnosti realizuju se na kreativan i zabavan način u posebno opremljenoj učionici - „Kutak za slobodni trenutak. Imamo odličnu saradnju sa roditeljima i uz njihovu pomoć ova učionica je prilagođena učenicima celodnevnog boravka.“- kažu u školi.

U školi se od prvog razreda učenici uključuju i u različite sportske, književne i preduzetničke aktivnosti. Negujemo humanitarne vrednosti i učenici prvog razreda već organizuju ovakve akcije što podstiče samostalnost i inovativnost.

Skoro svi učitelji u školi prošli su rad u celodnevnom boravku pa je njihovo iskustvo i znanje važno jer ovakav rad podrazumeva i nešto drugačiji pristup odeljenju. Razvija se pre svega izuzetan timski duh i zajedništvo.

,,Učenici koji pohađaju celodnevnu nastavu su samostalniji, razvijaju radne navike i pozitivan odnos prema radu, razvijaju i primenjuju higijenske navike u svakodnevnom životu i na svakom mestu, razvijaju socijalne veštine, uče od vršnjaka.“, objašnjava učiteljica ove škole Sunčica Miščević.

U školi ističu da je celodnevni boravak roditeljima značajan jer mogu bez brige da se posvete svojim poslovnim ili privatnim obavezama. Njihova  deca odrastaju u zdravom okruženju sa svojim vršnjacima daleko od ulice i svih onih neprijatnosti koje dolaze kada se višak vremena ne iskoristi kako treba ili nema dovoljno kontrole.

 U školi najavljuju opremanje još jednog prostora za tri razreda celodnevne nastave koji će i budućim prvacima omogućiti unapređivanje veština i individualnih interesovanja.  Za ovaj prostor biće obezbeđeni računari za najmlađe i pametna tabla. U korak sa savremenim tendencijama, škola se jednako brine o očuvanju životne sredine kroz Eko projekat, do upotrebe digitalnih udžbenika kao pomoćnog sredstva za učenje. Ipak, najvažnije je sve usvajati kroz igru i negovati timski duh, a u školi kažu da iskustvo pokazuje da upravo rad u celodnevnoj nastavi od učenika stvara timske igrače.

Komentari
0
Pošalji komentar
naV cWB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: