PRIJEM ZA AMBASADORA VELIKE BRITANIJE

Izvor: Niški portal | 09-Mar-2019 | 11:28

Gradonačelnik Darko Bulatović razgovarao je danas u Gradskoj kući sa Njegovom Ekselencijom Ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom,koji je u dvodnevnoj poseti Nišu u okviru akcije ''Pop up'' koju ova ambasada po prvi put organizuje upravo u našem gradu.

     


    Gradonačelnik je gostu iz Velike Britanije zahvalio za, kako je rekao, ''divnu akciju u koju su uključeni i naši mladi sugrađani. On je upoznao ambasadora Kifa sa brojnim projektima na čijoj se realizaciji radi u gradu, od infrastrukturnih objekata do naučno tehnoloških i obrazovnih sistema, čiji je cilj, kako je rekao Gradonačelnik, da stvore uslove za poboljšanje kvaliteta života i standarda naših građana.
    Ambasador Denis Kif je gradonačelniku preneo svoje zadovoljstvo onim što je video i doživeo tokom boravka u Nišu i poručio da su mogućnosti za saradnju u svim oblastima, od kulture, privrede, obrazovanja i nauke velike, i da Velika Britanija u svakom smislu podržava reformski put Srbije na njenom putu ka Evropskoj uniji.

 


    ''Niš i Jork u Engleskoj su povezani još od Cara Konstantina, a u savremeno doba, svaki stanovnik Velike Britanije može biti samo zahvalan građanima Niša na prijateljstvu i savezništvu koje datira još od Prvog Svetskog rata, o čemu svedoči i groblje na kome su sahranjeni britanski vojnici poginuli na ovim prostorima, ali i činjenica da je Tomas Lipton, još pre jednog veka proglašen počasnim građaninom Niša'', rekao je Ambasador Kif.


    Prijemu je prisustvovala i Lena Jovanović iz niške Gimnazije Bora Stanković, kojoj je, zahvaljujući pobedi na konkursu koji je raspisala Ambasada, pripala čast da dva dana bude u ulozi Ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
vLx f1r
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: