PRIORITETI U 2019. KOMUNALNA IZGRADNjA I MLADI

Izvor: Niški portal | 28-Dec-2018 | 15:25

Novogodišnji intervju sa predsednikom Gradske opštine Crveni Krst prof. dr Miroslavom Milutinovićem

Svih ovih godina trudimo se da iskoristimo potecijale razvoja opštine. To je pre svega veoma razvijena saobraćajna mreža kopnenog i vazdušnog saobraćaja i njena blizina potpuno opremljenoj severozapadnoj industrijskj zoni. Veoma važan segment takođe čine istorijske i turističke znamenitosti opštine kao što su: Tvrđava, Logor na Crvenom krstu, Humska čuka, Banja Topilo i Vidrište.Jedan od potencijala svakako su i 23 sela sa plodnim poljoprivrednim zemljištem različite vrste i namene.

Ono što još uvek nedostaje jeste komunalna infrastruktura. Zadovoljni smo urađenim u prošloj godini kao i u prethodnim ali ćemo u 2019. raditi još mnogo više na uređenju vodovodne i kanalizacione mreže kao i saobraćajnica.Za kanalizaciju je izdvojeno 45 miliona dinara. Za poboljšanje snabdevanja zdravom pitkom vodom pripremljeno je 50 miliona dinara a za asfaltiranje saobraćajnica spremno je 60 miliona dinara od kojih prioritet imaju one sa potpunom planskom dokumentacijom i čistom imovinsko-pravnom situacijom. Ova visina spremnih sredstava garantuje nam da će gradska opština Crveni krst biti jedno veliko gradilište u godini pred nama.

Drugi prioritet nam je omladina pogotovu ona na selu. Stalno govorimo da omladina treba da ostane na selu ali da bi se to desilo treba stvoriti ambijent za tako nešto. U budžetu opštine za narednu godinu opredelili smo 7,6 miliona dinara kako bismo podržali razvoj kulturno-sportskog života na selu. Festival poezije mladih "Pesnički Miljkovac Ljube Stanojevića", koncerti Kulturno umetničkih društava, Seoska olimpijada i mnogobrojni sportski turniri samo su deo događaja na selu koje će opština podržati i u 2019.godini. Ne treba zaboraviti da nastavljamo sa opremanjem i uređenjem sportskih terena i izgradnjom teretana na otvorenom. Da ne zapostavljamo ni gradski deo opštine svedoče mnogi projekti i manifestacije koji se odvijaju uz pomoć ili pod pokroviteljstvom opštine Crveni krst.

Socijalna kategorija novog budžeta takođe je vidljiva jer ne treba zaboraviti na siromašne seoske ali i gradske porodice. Poseban pažnju izaziva i brojna romska populacija koja ovde živi. Za te namene izdvojeno je 5,5 miliona dinara.

Da zaključim: Ako uspemo u nastojanjima da rešimo dosta infrastrukturnih problema i podupremo ostanak mladih na selu ali i aktivnosti onih koji žive u gradskom području, napravićemo dobar korak ka stvaranju ambijenta za privredni napredak opštine i bolji životni standard naših sugrađana.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
VW0 fie
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: