PROUNS izabrao novo rukovodstvo

Izvor: Niški portal | 24-Dec-2017 | 01:04

Profesionalno udruženje novinara Srbije ( PROUNS ) organizovalo je Skupštinu u Nišu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Tom prilikom, najavljeno je i aktivnije učešće u svim dešavanjima na medijskoj sceni Srbije.

pixabay.com

Za predsednika PROUNS-a izabran je direktor RTV Vranje Zoran Veličković. Direktorka i glavna urednica TV Zona plus iz Niša Slađana Ostojić, izabrana je za generalnog sekretara.

Zoran Veličković je rekao da je osnovni cilj oživljavanja ovog udruženja, zaštita medija i medijskih radnika na lokalu širom Srbije.

''Cilj je da kroz medijsku strategiju i medijske zakone utičemo na stvaranje  ambijenta u kome neće biti gašenja medija i otpuštanja radnika. Čak želimo da dođe do otvaranja novih medija'', kazao je Veličković.

Skupština PROUNS-a je usvojila ''Nišku medijsku deklaraciju'' i najavila potpisivanje sporazuma o saradnji sa Sindikatom novinara Srbije. Iz Udruženja medija i medijskih radnika rečeno je da se deklaracijom koju je usvojio PROUNS upućuje podrška Radnoj grupi za donošenje nove medijske strategije. 

Sedište PROUNS-a će ubuduće biti u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
fKX Ukg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: