Pastrmka u soku od pomorandže

Izvor: Niški portal | 01-Jan-2011 | 21:31

PASTRMKA U SOKU OD POMORANDŽE

Potrebno je:

4 pastrmke
200g šampinjona
Majčina dušica
Peršunov list
3 kašike vinskog sirćeta
Narendana kora pomorandže
Sok od pomorandže
Biber, so
300g integralnog hleba
 

Savet lekara:

Nutricionisti preporučuju dva do tri obroka ribe nedeljno,
pri čemu pastrmka predstavlja veoma dobar izbor jer sadrži neophodne
esencijalne aminokiseline, nezasićene omega-3 masne kiseline,
vitamine B grupe, kao i minerale fosfor i selen.
 
 

Pastrmka pripada porodici slatkovodnog lososa. Najčuvenija je pastrmka iz Ohridskog jezera, zatim potočna pastrmka, pa pastrm,ka dunavskog sliva, neretvanska mekousna pastrmka i tzv. Kalifornijska pastrmka koja se mahom uzgaja u ribnjacima.

Hranljiva vrednost jedne porcije od 390g:

550 kcal
47g belančevina, 5g masti, 51g ugljenih hidrata,
Natrijuma 600mg, holesterola 114mg
 
Naš savet:
Poslužiti uz krompir pire uz grančicu ruzmarina koju treba staviti na vruć pire kako bi se mirisi ruzmarina osetili.
Ili poslužiti uz spanać-pire sa kuvanim pirinčem.
 
Detelje pripreme možete preuzeti i pogledati OVDE
Komentari
0
Pošalji komentar
m3J 7FQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: